Συνεχίζει τα ανοίγματα προς ΔΗΣΥ ο Νικόλας-Εκφράζει ετοιμότητα συνεργασίας στη βάση θέσεων

Για το καλό του τόπου θεωρεί πως γίνονται τα ανοίγματα προς τις πολιτικές δυνάμεις, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της συμπολίτευσης, Νικόλας Παπαδόπουλος. Στον απόηχο της άτυπης πρόσκλησης Χριστοδουλίδη στον ΔΗΣΥ, ο αρχηγός του ΔΗΚΟ δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ πως το κόμμα του είναι έτοιμο να συνεργαστεί με οποιανδήποτε πολιτική δύναμη έχει ταυτόσημες ή παρόμοιες θέσεις, είτε σε επίπεδο Κυβέρνησης είτε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο κ. Παπαδόπουλος επανέφερε το ζήτημα της κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής που πρότεινε ο Νίκος Χριστοδουλίδης προεκλογικά, λέγοντας ότι, αν και δεν κατέστη δυνατή, η προσέγγιση παραμένει. «Ως ΔΗΚΟ, εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεργαστούμε με πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες συμφωνούμε σε συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα, σεβόμενοι πλήρως τις διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν», διευκρίνισε.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξήγησε πως αν κάποιο κόμμα συμφωνεί με τις πολιτικές θέσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ή σε άλλα ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινότητα, επί των οποίων μπορεί να επιτευχθεί συλλογικότητα, δεν έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν.

Εξήγησε, δε, πως ανεξαρτήτως αν ο ΔΗΣΥ αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, ούτε θα ενοχλούσε το ΔΗΚΟ, ούτε θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί με το κόμμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, εκφράζοντας την ετοιμότητα του κόμματός του να συνεργαστούν και για τα δύο.

Απαντώντας στις αναφορές του ΑΚΕΛ, ότι τα κόμματα που στήριξαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εκτεθειμένα, αφού είναι συνεχιστής της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ένας ανεξάρτητος Πρόεδρος, με διαφορετική προσέγγιση, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να γίνουν ανοίγματα για να υλοποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές και να υπάρχει στήριξη στη Βουλή.

Δειτε Επισης

«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»