Συνεχίζει τα ανοίγματα προς ΔΗΣΥ ο Νικόλας-Εκφράζει ετοιμότητα συνεργασίας στη βάση θέσεων

Για το καλό του τόπου θεωρεί πως γίνονται τα ανοίγματα προς τις πολιτικές δυνάμεις, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της συμπολίτευσης, Νικόλας Παπαδόπουλος. Στον απόηχο της άτυπης πρόσκλησης Χριστοδουλίδη στον ΔΗΣΥ, ο αρχηγός του ΔΗΚΟ δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ πως το κόμμα του είναι έτοιμο να συνεργαστεί με οποιανδήποτε πολιτική δύναμη έχει ταυτόσημες ή παρόμοιες θέσεις, είτε σε επίπεδο Κυβέρνησης είτε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο κ. Παπαδόπουλος επανέφερε το ζήτημα της κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής που πρότεινε ο Νίκος Χριστοδουλίδης προεκλογικά, λέγοντας ότι, αν και δεν κατέστη δυνατή, η προσέγγιση παραμένει. «Ως ΔΗΚΟ, εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεργαστούμε με πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες συμφωνούμε σε συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα, σεβόμενοι πλήρως τις διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν», διευκρίνισε.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξήγησε πως αν κάποιο κόμμα συμφωνεί με τις πολιτικές θέσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ή σε άλλα ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινότητα, επί των οποίων μπορεί να επιτευχθεί συλλογικότητα, δεν έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν.

Εξήγησε, δε, πως ανεξαρτήτως αν ο ΔΗΣΥ αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, ούτε θα ενοχλούσε το ΔΗΚΟ, ούτε θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί με το κόμμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, εκφράζοντας την ετοιμότητα του κόμματός του να συνεργαστούν και για τα δύο.

Απαντώντας στις αναφορές του ΑΚΕΛ, ότι τα κόμματα που στήριξαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εκτεθειμένα, αφού είναι συνεχιστής της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ένας ανεξάρτητος Πρόεδρος, με διαφορετική προσέγγιση, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να γίνουν ανοίγματα για να υλοποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές και να υπάρχει στήριξη στη Βουλή.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού
Τελ Αβίβ και Χαμάς φέρονται να συμφώνησαν σε άλλη μία διήμερη επέκταση εκεχειρίας
Η Χαμάς κάλεσε τον Μασκ να επισκεφτεί τη Γάζα-«Να έρθει να δει το μέγεθος των σφαγών και της καταστροφής»
Κοινωνικές επενδύσεις και Κάρτα Αναπηρίας συζήτησε η Ευαγγέλου στις Βρυξέλλες
Εκτίμηση για τη θέση αρχών στο Κυπριακό, εξέφρασε η ΠτΒ στον Πολωνό Πρέσβη
Τη διαφύλαξη των αρχών και αξιών της ΕΕ τόνισε η ΠτΒ στην Πρέσβη της Ουγγαρίας
Ξεκίνησε η πέμπτη απελευθέρωση ομήρων-Η Χαμάς παρέδωσε 10 Ισραηλινούς στον Ερυθρό Σταυρό
BINTEO: Διασώθηκαν όλοι οι εργάτες που ήταν παγιδευμένοι για 17 ημέρες σε σήραγγα που κατέρρευσε στην Ινδία
Έντονος για τις προκλήσεις των Τούρκων ο ΠτΔ-«Θα υλοποιηθούν αποφάσεις, αν δεν αποκατασταθεί η τάξη»
Συνελήφθη στο Μαρόκο ύποπτος για τις προειδοποιήσεις για βόμβα σε σχολεία στο Βέλγιο