Διασυνδέουν με την Πύλα το νέο περιστατικό στα κατεχόμενα-Διερευνά η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ως αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στα όσα γίνονται στην περιοχή της Πύλας θεώρησε ο «υπέξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου επεισόδια αντιπαράθεσης ειρηνευτών με στρατιώτες των «δυνάμεων ασφαλείας» που έκαναν εργασίες καθαρισμού, όπως αναφέρεται, σε δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, στην περιοχή Ντερέμπογιου, κοντά στον Πεδιαίο.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι για τις εργασίες είχε ζητηθεί άδεια από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ εκ των προτέρων. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες, για τις οποίες η Γενί Ντουζέν έγραψε ότι αφορούσαν καθαρισμό στρατιωτικής μονάδας στην εν λόγω περιοχή, μετέβησαν επιτόπου άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης. Ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης, γράφει η Κίπρις ποστασί, ένας ειρηνευτής γρονθοκόπησε στρατιώτη των «δυνάμεων ασφαλείας».

«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προφανώς μπει σε ένα τέτοιο μοτίβο συμπεριφοράς επειδή δεν μπορούν να χωνέψουν αυτό που συνέβη στον δρόμο Πύλας - Άρσους. Αυτή δεν είναι μια κατάσταση που θα αποδεχτούμε. Θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Θα καταθέσουμε την καταδίκη και την αντίδρασή μας. Δεν θα ξεφύγουν», δήλωσε στην Κίπρις ποστασί ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν μετέδωσε πληροφορία που είχε η ίδια από την «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας» και γράφει ότι υπήρξε μια «διαμάχη» με τους ειρηνευτές κατά την διάρκεια καθαρισμού της στρατιωτικής μονάδας Ιμπραχίμ Λατίφ. Το πρόβλημα επιλύθηκε, ανέφερε άτομο του γραφείου Τύπου των «δυνάμεων ασφαλείας» στην Γενί Ντουζέν, όμως δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί τραυματισμού ενός στρατιώτη από την τουρκική πλευρά.

Ήρεμη η κατάσταση-Διερευνά η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η ειρηνευτική δύναμη γνωρίζει και διερευνά το περιστατικό στο Λήδρα Πάλας μεταξύ κυανόκρανων και κατοχικών δυνάμεων δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ, υποδεικνύοντας ότι το θέμα που προέκυψε μεταξύ κυανόκρανων και μελών των κατοχικών δυνάμεων ασφαλείας επιλύθηκε με διάλογο και η κατάσταση είναι ήρεμη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σε τ/κ ΜΜΕ για το περιστατικό που αφορούσε δραστηριότητες καθαρισμού στην περιοχή του Λήδρα Πάλας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είπε ότι η ειρηνευτική δύναμη γνωρίζει για τους ισχυρισμούς και διερευνά το περιστατικό και πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη της ειρηνευτική δύναμης οφείλουν να εφαρμόζουν τα πιο υψηλά πρότυπα επικοινωνίας και επαφής και πάντα λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

«Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε τη δέουσα δράση μετά από πλήρη διερεύνηση», σημείωσε ο κ. Σιντίκ.

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας