Βρετανική κυβερνητική αναφορά στην αμυντική συνεργασία με την Κύπρο

Σε «μακρόχρονη και αποδοτική» διμερή συνεργασία σε θέματα άμυνας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι απαντώντας σε γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση.

Συγκεκριμένα, ο Συντηρητικός Βουλευτής του Ίπσουϊτς Τομ Χαντ ρώτησε τον Υπουργό Άμυνας ποια βήματα έχει κάνει εσχάτως ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των κοινών εκπαιδευτικών ασκήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Αναλαμβάνοντας να απαντήσει ο κ. Χίπι σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει τακτικά σε κοινές ασκήσεις με τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις, όπως την άσκηση APHRODITE SHIELD φέτος και την ετήσια συμμετοχή στις ασκήσεις ARGONAUT, NEMESIS και CAMBRIAN PATROL.

Πρόσθεσε πως η συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις βασίζεται στο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (BDCP), που υπογράφηκε το 2016 και επικαιροποιείται ετησίως.

«Η εφαρμογή του BDCP έχει οδηγήσει στην αύξηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Συνεχίζουμε να εξερευνούμε ευκαιρίες για να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε όλο το εύρος της άμυνας, περιλαμβανομένου μεταξύ κοινών εκπαιδευτικών ασκήσεων», κατέληξε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημοσκόπηση REPORTER: Σαρωτικές αλλαγές στον κομματικό χάρτη με σφήνα τον Οδυσσέα
Δημοσκόπηση REPORTER: Ο αγώνας δημοφιλίας των αρχηγών και τα κόμματα που χάνουν από τον… κανένα
Οι συμβολισμοί της ευρωπαϊκής παρουσίας στη Γενεύη απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία
Δεν αναμένει σημαντικές εξελίξεις από τη συνάντηση της Γενεύης για το Κυπριακό ο Έρχιουρμαν
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις για ψήφο στα 17, αυτόματη εγγραφή, Βουλευτές επικρατείας
Επιβεβαιώνεται η παρουσία της Ε.Ε στη Γενεύη-Δεν ανακοινώθηκε το όνομα
Εκθειάζει την Τουρκία, πάει στη Γενεύη με τα δύο κράτη στη βαλίτσα ο Τατάρ