Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για εισαγωγή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας-Οι οδηγίες του ΥΠΑΝ

Τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας στον σύνδεσμο:  https://results.it.minedu.gov.gr.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (YΠΑΝ) «οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  της Ελλάδας και μέσω της αρχικής Ιστοσελίδας του ΥΠΑΝ της Κύπρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.moec.gov.cy».

Σημειώνεται ότι οι επιτυχόντες είναι απαραίτητο να εκτυπώσουν και να φυλάξουν τα αποτελέσματά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας που αφορούν την ειδική κατηγορία αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της ΕΕ θα γίνουν από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023».

Οι επιτυχόντες οφείλουν να καταθέσουν για έλεγχο στις γραμματείες των σχολών και τμημάτων επιτυχίας, αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο αίτηση συνοδευμένη από τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν ταχυδρομικά στη γραμματεία του τμήματος επιτυχίας την αίτηση εγγραφής και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής.

Επισημαίνεται ότι ειδικά οι εισαγόμενοι άρρενες Κύπριοι που πρόκειται να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, μπορούν να  εγγράφονται το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, αμέσως μετά την απόκτηση του απολυτηρίου από τις τάξεις του στρατού, μέσα στην προθεσμία εγγραφής των νεοεισαγομένων φοιτητών με την οικεία ειδική κατηγορία του έτους αυτού.

Εφόσον ο χρόνος απόλυσης έπεται της καθορισμένης προθεσμίας, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής έως τις 15 Νοεμβρίου του ιδίου έτους.

Επίσης, «οι άρρενες υποψήφιοι που εξασφάλισαν θέση στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας το 2023 και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και αυτό γιατί η θέση τους θα κρατηθεί αυτόματα ώστε να φοιτήσουν στη σχολή/τμήμα επιτυχίας τους, αμέσως μόλις ολοκληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις».

Μετά την απόλυσή τους από τις τάξεις του στρατού, οφείλουν να εγγραφούν στη σχολή/τμήμα που εξασφάλισαν θέση παρουσιάζοντας, εκτός από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σχετική βεβαίωση από το Στρατολογικό Γραφείο της επαρχίας τους, διευκρινίζεται.

Όσοι θα εξουσιοδοτήσουν εκπρόσωπό τους για την εγγραφή τους, πρέπει προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει πιστοποίηση της υπογραφής τους από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Χορηγιών για πρόληψη και καταπολέμηση Βίας κατά Γυναικών
Tροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου-Oι αποφάσεις του Υπ. Συμβουλίου
Η κατάθεση της συνοδηγού της Έμμας-«Κατάλαβα ότι χτυπήσαμε μία σκιά, του είπα να σταματήσει αλλά έφυγε»
Συζήτηση για διατήρηση σκύλων σε αυλές και κλουβιά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος
Νεκρός ο μικρότερος όμηρος, δέκα μηνών-Σκοτώθηκαν και η μητέρα και ο τετράχρονος αδερφός του
Γέρνει η πλάστιγγα υπέρ της μη συμπερίληψης των επικεφαλής της Ν. Εισαγγελίας στο πόθεν έσχες
Το Forbes διαφημίζει πώληση ακινήτων στην Κερύνεια, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ
«Μερικώς παγοποιημένα» τα έργα στον Ακάμα-Εξετάζεται πιθανή σύγκρουση συμφερόντων
Φάρμακα και αναλώσιμα στέλνει η Κυπριακή Δημοκρατία στη Γάζα
Για ε/κ λόμπι ενάντια στις αγορές ακινήτων στα κατεχόμενα έκανε λόγο ο Ουστέλ