Δεσμεύσεις Μητσοτάκη από την κατεστραμμένη Δαδιά για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Τη δέσμευση ότι θα αλλάξουν πολλά στον τρόπο πρόληψης των δασικών πυρκαγιών εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στη Δαδιά, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι το δάσος δεν προστατεύτηκε όπως θα έπρεπε.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα σταθεί δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και την αυτοδιοίκηση της περιοχής, εξαγγέλλοντας και την εφαρμογή προγράμματος “Dadia pass”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το μέγεθος και τον βαθμό καταστροφής των καμένων εκτάσεων, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν βήματα αποκατάστασης του δάσους, τόσο σε επίπεδο αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών παρεμβάσεων, όσο και σε επίπεδο προστασίας του οικοσυστήματος, καθώς και ενέργειες για στήριξη της περιοχής.

«Προφανώς πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν στον τρόπο με τον οποίον οργανώνουμε την πρόληψη για τις δασικές πυρκαγιές. Δεν θέλω να μηδενίσω αυτά τα οποία έγιναν, διότι έγιναν πράγματα και μετά τη φωτιά την περσινή. Αλλά πριν τη φωτιά την περσινή, η Δαδιά είχε εντοπιστεί ως ένα δάσος εθνικής, ευρωπαϊκής σημασίας, το οποίο έπρεπε να προστατεύσουμε και η αλήθεια είναι ότι, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και έντιμοι με τους εαυτούς μας, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρ’ όλα αυτά, υποστήριξε ότι η δορυφορική αποτύπωση αφήνει ορισμένες χαραμάδες αισιοδοξίας, καθώς δείχνει ότι παρά το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής έχουμε αρκετές εκτάσεις οι οποίες είναι είτε δεν έχουν καεί είτε έχουν καεί λίγο. «Αυτό θα βοηθήσει στη φυσική αναγέννηση, άρα προφανώς και στην προστασία της πανίδας», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη ταχείας εκπόνησης μελετών αναδάσωσης, καθώς και αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων που θα αναληφθούν από αναδόχους.

«Θα είμαστε κοντά στον Δήμο, σε όλα τα επίπεδα», δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαγγέλλοντας ότι πέραν του «Evros pass» θα υπάρξει «Dadia pass», το οποίο, όπως είπε, «θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στη Δαδιά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξάφρισε οικία και κυκλοφορούσε με κλοπιμαίο όχημα-Χειροπέδες σε 38χρονο
Το πόθεν έσχες, οι ανθοί από το Παλαιχώρι και η ανάγκη για διαφάνεια
Η ενηλικίωση ενός εγκλήματος, η αναβίωση του Γολγοθά και τα... έντονα γράμματα της Αστυνομίας
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στον ΔΗΣΥ, τελευταίος γύρος συναντήσεων-Δεν αποκλείονται ανακοινώσεις συνεργασιών
Τα ορόσημα του Δεκεμβρίου καθορίζουν την πορεία του Κυπριακού το 2024
Ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του ο 71χρονος-«Έκανε σχέση με άλλον, τρελάθηκα και τη σκότωσα»
Χάθηκαν τα ίχνη της 14χρονης Σόνιας στη Λευκωσία (pic)
Αγανακτισμένοι οι μαθητές με την κατάσταση με τα λεωφορεία-« Προσβλητική η αδιαφορία της Κυβέρνησης»
Πώς μία κλοπή του 2013 και οι ράβδοι χρυσού ενός επιχειρηματία στριμώχνουν τον Μενέντεζ
Απαντά στο Υπ. Οικονομικών ο ΔΗΣΥ-«2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης, είναι ρεκόρ δεκαετίας»