Η Apple ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη αλλαγή στο iPhone εδώ και 11 χρόνια

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου η Apple θα παρουσιάσει το iPhone 15, το οποίο αναμένεται να περιέχει μία πολύ σημαντική αλλαγή.

Σύμφωνα με φήμες σε τεχνολογικούς ιστότοπους, το iPhone 15 δε θα περιέχει πια το φορτιστή Lightning, αλλά τον USB-C σηματοδοτώντας τη στροφή του τεχνολογικού γίγαντα προς την παγκόσμια τάση φορτιστών.

Η αλλαγή αυτή – αν επαληθευτούν οι φήμες – έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαιτήσει όλα τα έξυπνα τηλέφωνα, τα τάμπλετ, οι ψηφιακές κάμερες, τα μικρόφωνα και άλλες συσκευές να υποστηρίζουν φόρτιση με USB-C από το 2024.

Ο στόχος του νόμου – που ψηφίζεται για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον κόσμο – έχει ως στόχο να μειώσει τον αριθμό των φορτιστών και των καλωδίων που θα πρέπει να διαθέτουν οι καταναλωτές όταν αγοράζουν μία νέα συσκευή και να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα φορτιστή για διαφορετικές συσκευές από οποιονδήποτε κατασκευαστή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται φυσικά για μία αναταραχή όσον αφορά το σχεδιασμό των iPhone εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο δεν πρόκειται για μία δραματική αλλαγή. Και αυτό επειδή η Apple είχε ήδη αλλάξει το φορτιστή των iPad και των MacBook σε USB-C. Όμως, έχει αντισταθεί σθεναρά στις πιέσεις να κάνει το ίδιο για τα iPhone.

Πριν από μερικούς μήνες, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας είχε τονίσει την αξία του φορτιστή, Lightning, ο οποίος, όπως εξήγησε, είναι σχεδιασμένος για γρηγορότερη φόρτιση. Όμως, πρόσθεσε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές επιταγές.

Πέραν όλων των άλλων, η απόφαση της ΕΕ έχει ως στόχο να μειωθούν και τα ηλεκτρονικά απόβλητα, όμως βραχυπρόθεσμα ίσως συμβεί το αντίθετο, καθώς οι καταναλωτές θα προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν τα καλώδια, Lightning. Η Apple θα πρέπει επίσης να φτιάξει ένα σχετικό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Παρά το γεγονός ότι η Apple έχει εκφράσει περιβαλλοντικές ανησυχίες σχετικά με αυτή την αλλαγή, η αλήθεια είναι ότι τη συμφέρει οικονομικά να προχωρήσει σε αλλαγή φορτιστών και να αυξήσει τις πωλήσεις και άρα τα κέρδη της.

Σύμφωνα με το CNN, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η Apple θα γυρίσει σε φορτιστή USB-C για όλα τα iPhone 15 ή μόνο για τις συσκευές Pro.

Τα νέα τηλέφωνα αναμένεται να περιέχουν στη συσκευασία τους ένα νέο καλώδιο φόρτισης, αλλά δεδομένου ότι πολλές συσκευές ήδη διαθέτουν USB-C, συμπεριλαμβανομένων των iPad και των MacBook, η αλλαγή των καλωδίων φόρτισης δε θα είναι ούτε δύσκολη ούτε ακριβή για τους καταναλωτές.

Η Apple θα μπορούσε επίσης να πάει κατευθείαν στην ασύρματη φόρτιση ξεχνώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όμως οι ειδικοί δε θεωρούν πολύ πιθανή αυτή την κίνηση, δεδομένου ότι η ασύρματη φόρτιση χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Αναβλήθηκε η εκτόξευση του στρατιωτικού διαστημόπλοιου X-37
BINTEO: Ακτιβιστές έστειλαν μήνυμα για την κλιματική αλλαγή-Έβαψαν «πράσινη» τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας
Ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ έφτιαξαν ύφασμα που αλλάζει χρώμα μέσω τεχνητής νοημοσύνης
Μεγάλη πτώση για την Κύπρο στις μαθητικές επιδόσεις-Ανησυχητικό το επίπεδο παγκοσμίως
Αγωγή 550 εκατ. ευρώ κατά της Meta από ισπανικά ΜΜΕ για «αθέμιτο ανταγωνισμό»
Ανησυχία για τις επιθέσεις από αρκούδες στην Ιαπωνία-Έξι νεκροί σε ένα χρόνο
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη «έσωσε» το αριστούργημα του Κλιμτ που καταστράφηκε από τους Ναζί
«Μια πισίνα νερό» καταναλώνεται για κάθε συναλλαγή με bitcoin
Η Google ξεκινά από σήμερα τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών
Πώς η επιστήμη συμβάλλει στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας