Η Apple ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη αλλαγή στο iPhone εδώ και 11 χρόνια

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου η Apple θα παρουσιάσει το iPhone 15, το οποίο αναμένεται να περιέχει μία πολύ σημαντική αλλαγή.

Σύμφωνα με φήμες σε τεχνολογικούς ιστότοπους, το iPhone 15 δε θα περιέχει πια το φορτιστή Lightning, αλλά τον USB-C σηματοδοτώντας τη στροφή του τεχνολογικού γίγαντα προς την παγκόσμια τάση φορτιστών.

Η αλλαγή αυτή – αν επαληθευτούν οι φήμες – έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαιτήσει όλα τα έξυπνα τηλέφωνα, τα τάμπλετ, οι ψηφιακές κάμερες, τα μικρόφωνα και άλλες συσκευές να υποστηρίζουν φόρτιση με USB-C από το 2024.

Ο στόχος του νόμου – που ψηφίζεται για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον κόσμο – έχει ως στόχο να μειώσει τον αριθμό των φορτιστών και των καλωδίων που θα πρέπει να διαθέτουν οι καταναλωτές όταν αγοράζουν μία νέα συσκευή και να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα φορτιστή για διαφορετικές συσκευές από οποιονδήποτε κατασκευαστή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται φυσικά για μία αναταραχή όσον αφορά το σχεδιασμό των iPhone εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο δεν πρόκειται για μία δραματική αλλαγή. Και αυτό επειδή η Apple είχε ήδη αλλάξει το φορτιστή των iPad και των MacBook σε USB-C. Όμως, έχει αντισταθεί σθεναρά στις πιέσεις να κάνει το ίδιο για τα iPhone.

Πριν από μερικούς μήνες, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας είχε τονίσει την αξία του φορτιστή, Lightning, ο οποίος, όπως εξήγησε, είναι σχεδιασμένος για γρηγορότερη φόρτιση. Όμως, πρόσθεσε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές επιταγές.

Πέραν όλων των άλλων, η απόφαση της ΕΕ έχει ως στόχο να μειωθούν και τα ηλεκτρονικά απόβλητα, όμως βραχυπρόθεσμα ίσως συμβεί το αντίθετο, καθώς οι καταναλωτές θα προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν τα καλώδια, Lightning. Η Apple θα πρέπει επίσης να φτιάξει ένα σχετικό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Παρά το γεγονός ότι η Apple έχει εκφράσει περιβαλλοντικές ανησυχίες σχετικά με αυτή την αλλαγή, η αλήθεια είναι ότι τη συμφέρει οικονομικά να προχωρήσει σε αλλαγή φορτιστών και να αυξήσει τις πωλήσεις και άρα τα κέρδη της.

Σύμφωνα με το CNN, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η Apple θα γυρίσει σε φορτιστή USB-C για όλα τα iPhone 15 ή μόνο για τις συσκευές Pro.

Τα νέα τηλέφωνα αναμένεται να περιέχουν στη συσκευασία τους ένα νέο καλώδιο φόρτισης, αλλά δεδομένου ότι πολλές συσκευές ήδη διαθέτουν USB-C, συμπεριλαμβανομένων των iPad και των MacBook, η αλλαγή των καλωδίων φόρτισης δε θα είναι ούτε δύσκολη ούτε ακριβή για τους καταναλωτές.

Η Apple θα μπορούσε επίσης να πάει κατευθείαν στην ασύρματη φόρτιση ξεχνώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όμως οι ειδικοί δε θεωρούν πολύ πιθανή αυτή την κίνηση, δεδομένου ότι η ασύρματη φόρτιση χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο ο Γιαννάκη για την απόρριψη του αιτήματος για αναστολή της δίκης
To τέλος ή σε νέα αχαρτογράφητά νερά η πολύκροτη υπόθεση του Θανάση; Ενώπιον Ανωτάτου τα στρατόπεδα
Έκοψαν για ελάχιστα μόρια μαθητή με ΔΕΠΥ για εισδοχή σε αθλητικό σχολείο-«Ένιωσε προσβολή και απόρριψη»
Στην σέντρα με διαφορετικά... αγωνιστικά πλάνα ΚΟΠ και Υπουργείο Δικαιοσύνης για την βία στα γήπεδα
Πυρετός διπλωματικών διαβουλεύσεων μετά το σκηνικό έντασης στην Κάσο-Σε επιφυλακή η Ελλάδα
Τον χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι επειδή του έκανε παρατήρηση πως κωλυσιεργούσε
Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ
Αθώοι οι εννέα κατηγορούμενοι για τον φόνο του 20χρονου στη Βρέξη στη Χλώρακα
Πήρε θέση ο Φειδίας για το περιστατικό με παιδιά αγνοουμένων-Μιλά για παρεξήγηση
Παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο πρώην αστυνομικοί για την Metamax-Ελεύθερος ο 48χρονος