Κάλεσμα Δήμου Λάρνακας στους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα ενόψει της κακοκαιρίας

Κάλεσμα προς τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα, ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει το νησί, καθώς το πρωί της Δευτέρας έχει εκδοθεί πορτοκαλί προειδοποίηση.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λάρνακας, «ενόψει των προειδοποιήσεων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της «πορτοκαλί προειδοποίησης» για τοπικές καταιγίδες, που αναμένεται επηρεάσουν το νησί σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, που βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, συνεργία του Δήμου Λάρνακας και το ΣΑΛ βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμα να λάβουν άμεσα μέτρα σε περίπτωση που παραστεί έκτακτη ανάγκη. Παράλληλα προτρέπουν τους δημότες όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση».

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι, «στα πλαίσια αυτά το κοινό καλείται να λάβει τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

(1) Να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.

(2) Να μην αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

(3) Να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.

(4) Συστήνεται να προμηθευτούν με αντλίες νερού όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων και να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.

(5) Να ασφαλιστούν όλες οι ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών.

Ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προβεί σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων εν όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου».

Δειτε Επισης

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
Γλίτωσαν την ευθανασία οι σκύλοι που επιτέθηκαν σε γυναίκα και παιδιά στη Λεμεσό-Υπό την προστασία φιλοζωικής οργάνωσης
Δωρεάν στάθμευση και Wi-Fi στις παραλίες στον Δήμο Παραλιμνίου–Δερύνειας για τον Κατακλυσμό
Λειτουργούν παραλιακό εστιατόριο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
«Απέρριψαν αίτημα γονιών για παραμονή παιδιού στην Προδημοτική»-Καταγγελία από σύνδεσμο για ΔΕΠΥ