Τα κλιματιστικά και πάλι στο επίκεντρο-Τι ζήτησαν από την υπουργό Παιδείας οι μαθητές

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισαν τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου, αφού επέστρεψαν στα θρανία τους πάνω από 60,000 μαθητές. Όπως και στη Μέση Εκπαίδευση, το κυριότερο πρόβλημα για τα παιδιά είναι τα κλιματιστικά, κάτι που έθεσαν ενώπιον της Αθηνάς Μιχαηλίδου, σε μία σύντομη κουβέντα που είχαν, πριν μπουν στις τάξεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επέστρεψαν στα θρανία σχεδόν 65,000 μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης (pics)

Η υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, όπου είχε επαφή τόσο με τα πρωτάκια, όσο και με τους υπόλοιπους μαθητές. Η επιλογή του σχολείου δεν ήταν τυχαία, αφού το εν λόγω Δημοτικό ήταν και το σχολείο στο οποίο φοίτησε η υπουργός, όταν ήταν σε εκείνη την ηλικία.

Απευθυνόμενη στους μαθητές, η κα. Μιχαηλίδου επεσήμανε πως είχε περάσει πολύ ωραία στο σχολείο, ωστόσο σημείωσε πως τότε δεν ήταν τόσο όμορφο όσο τώρα. Στη συνέχεια, ευχήθηκε καλή αρχή στα πρωτάκια και ζήτησε από τους μεγαλύτερους να τους στηρίξουν. «Να σας πω να περάσετε όμορφα, έχετε πολύ καλές δασκάλες, καλούς δασκάλους, έχετε κόσμο που σας αγαπά. Απλά θέλουμε να είστε χαρούμενοι στο σχολείο και με τις δασκάλες να κρατήσουμε τη σπίθα αναμμένη. Θα βάλουμε τα δυνατά μας κι εμείς στο Υπουργείο, οι δασκάλες, η Διευθύντριά σας, για να περάσετε όμορφα. Αυτό μας απασχολεί».

Στη συνέχεια, η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους μαθητές να της αναφέρουν τα κυριότερα προβλήματα που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ή αν θέλουν να αλλάξουν κάτι στο σχολείο, με τους μαθητές να αναφέρουν πως θέλουν νέο γήπεδο, να υπάρχει μεγαλύτερη αίθουσα μουσικής, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έθεσαν και από πλευράς τους το θέμα των κλιματιστικών.

Δύο τελειόφοιτοι μαθητές, εκπροσωπώντας το σύνολο των παιδιών του σχολείου, προσέφεραν στην Αθηνά Μιχαηλίδου ένα δώρο και μία ανθοδέσμη. Όταν οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις, η υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε την αίθουσα στην οποία ήταν όλα τα πρωτάκια και τους ρώτησε για ποιο λόγο είναι στο σχολείο, με ένα παιδάκι να απαντά ότι είναι εκεί για να μάθουν.

Σε ερώτηση τι θέλουν να μάθουν, τα παιδάκια είπαν Μαθηματικά και Ζωγραφική. «Βλέπω άδειες τάξεις, τις οποίες θα στολίσετε με τις δασκάλες σας, που είναι εδώ με χαμόγελο. Θα σας δω και εσάς με χαμόγελο, επειδή όλα θα πάνε καλά, θα κάνετε φίλους, θα μάθετε πολλά πράγματα στην Α’ Τάξη. Θα έρθω να σας δω ξανά, να μου πείτε τα νέα σας, τι σας αρέσει περισσότερο. Να σας ευχηθούμε να είστε καλά και χαρούμενοι».

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «σήμερα καλωσορίσαμε και τα παιδιά Δημοτικού και ειδικά εκείνα της Α’ τάξης, που έρχονται δειλά-δειλά με τους γονείς τους. Σημασία για μας έχει, όλα τα παιδιά, ειδικά της Δημοτικής Εκπαίδευσης, να έρχονται στο σχολείο χαρούμενα, να παραμένουν χαρούμενα, να μπορούμε να διαγνώσουμε τυχόν προβλήματα, να μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά και ως Υπουργείο, αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους. Εύχομαι μία καλή εκπαιδευτική χρονιά στα παιδιά και ανάλογα με τις δυνατότητές του, ο καθένας και η καθεμία να μπορέσει να αναπτυχθεί, να αναπτύξει και να καλλιεργήσει τις δεξιότητες και τις ικανότητες που είναι αναγκαίες σήμερα».

375760665_1385114825373094_1234690987637903322_n

Η κα. Μιχαηλίδου τόνισε πως το Δημοτικό Σχολείο είναι η βάση για πολλά προγράμματα και πολλές άλλες δεξιότητες, που θα ακολουθούν το παιδί στην πορεία του στο σχολείο. «Είναι πολύ σημαντικό, οι μέρες τους στο Δημοτικό Σχολείο να είναι δημιουργικές και να τις θυμούνται με νοσταλγία, όπως θυμάμαι και εγώ τα σχολικά μου χρόνια, στο συγκεκριμένο κτίριο. Να συμπληρώσω ότι φέτος ξεκινάμε δυναμικά, με πολλά νέα προγράμματα στη Δημοτική Εκπαίδευση, στα οποία επενδύουμε για να έχουμε στο μέλλον καλύτερα αποτελέσματα, τόσο μαθησιακά όσο και στη συμπεριφορά των παιδιών».

Σε ερώτηση αν όλα τα σχολεία της Κύπρου είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία, τα πάντα είναι έτοιμα. «Στελέχωση, βιβλία, κτιριακά θέματα είναι ελεγχόμενα. Εκεί και όπου υπάρχουν μικρά ζητήματα και φαίνονται αυτές τις πρώτες ημέρες, είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε και θεωρούμε ότι ξεκινάμε πολύ θετικά».

Την υπουργό Παιδείας συνόδευαν ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, ο δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της σχολικής εφορίας Αγλαντζιάς.

376575971_239292748642923_2595914781824127156_n

376397807_247385127756569_1474886185604809120_n

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου,  καλωσορίζοντας τα παιδιά είπε ότι η παρουσία τους στο σχολείο έχει να στείλει πολλαπλά μηνύματα πρώτα στα παιδιά ότι και το κράτος αλλά και η Τοπική Αρχή θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν σε αυτή τη σχολική χρονιά, αλλά και προς τους γονείς τους να είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά τους είναι σε πολύ καλά χέρια.

«Ό,τι μπορούμε εμείς από την πλευρά μας να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ως Δήμος Αγλαντζιάς για να είστε χαρούμενοι αυτή την σχολική χρονιά. Εμένα θα με δείτε πολλές φορές μαζί σας στη χρονιά. Καλή σας χρονιά. Σίγουρα το Γ΄ το Δημοτικό θα σας μείνει αξέχαστο», πρόσθεσε.    

377114972_737001104901510_376235367259666976_n

1

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αγλαντζιάς, Σταύρος Κωνσταντινίδης, καλωσόρισε τα παιδιά εκ μέρους της σχολικής εφορείας, για να δεχθεί ένα δυνατό καλημέρα από τα παιδιά.

«Άρα, σήμερα είμαστε πολύ ζωντανοί να ξεκινήσουμε μια νέα σχολική χρονιά, εποικοδομητική. Εμείς καθημερινά είμαστε μαζί σας, προσπαθούμε την καθημερινότητα να την κάνουμε καλύτερη. Έχετε το νέο στέγαστρο πίσω με το γήπεδο του μπάσκετ να το χαρείτε και προσπαθούμε καθημερινά να φέρουμε όσο το δυνατό καλύτερες μέρες στα σχολεία μας. Καλή συνέχεια, καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς και σε όλη την ομάδα του σχολείου», κατέληξε.

3

2

Δειτε Επισης

Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού