Αεροναυτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ» στην ανατολική Μεσόγειο

Στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αεροναυτική Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ», από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η τετραμερής συνεργασία, καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και του  Εθιμικού Διεθνούς Δικαίου, αποσκοπώντας στη διατήρηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης και επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών αεροναυτικών δυνάμεων.

Προστίθεται πως η άσκηση «EUNOMIA 4-2023» συντονίζεται από τη Γαλλία και θα διεξαχθεί στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πραγματοποιηθούν ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια και θα εξεταστούν αντικείμενα Θαλάσσιας Απαγόρευσης, Έρευνας και Διάσωσης. Επιπλέον και για πρώτη φορά, στην «EUNOMIA 4-2023» θα εξεταστεί το τακτικό σκέλος επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων καθώς και άσκηση κυβερνοπολέμου, όπως αναφέρεται.        

Δειτε Επισης

Θέμα για επαφές με ψευδοκράτος αναμένεται να θέσει ο Φιντάν σε σύνοδο ΥΠΕΞ ΟΙΣ
Αρχίζει την Παρασκευή το 24ο Τακτικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ-Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»
Ν. Χριστοδουλίδης: Ο ρόλος της ΕΕ στην Μέση Ανατολή να είναι πιο ενεργός
Θα ζητήσει να μην πάει στη Νέα Υόρκη ο Αρικλί-Δεν χωνεύει τις διώξεις για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Τελεσίδικη η απόφαση της ακύρωσης των τηλεπικοινωνιακών Σήφη-Δεν πάει Ολομέλεια, αναγκάστηκε και απέσυρε η Εισαγγελία
Προειδοποιούν τη Χεζμπολάχ οι ΗΠΑ-«Θα ήταν πολύ κακή απόφαση να εμπλακείτε στον πόλεμο»
Όχημα «πέτασε» από τον αυτοκινητόδρομο στη Λεμεσό και έπεσε σε άλλο δρόμο που περνά από κάτω
Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο