Χειροπέδες σε 35χρονη για fake news-Ανάρτησε βίντεο που μιλούσε για δήθεν 100 νεκρούς στη Θεσσαλία

Στη σύλληψη μιας 35χρονης για διασπορά ψευδών ειδήσεων προχώρησαν χθες το βράδυ (9.9.2023) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημεδαπή, κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 35χρονη είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό της που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό γίνεται λόγος για πλήθος νεκρών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» σε περιοχή της Θεσσαλίας, κάτι που δεν έχουν επιβεβαιώσει οι επίσημες αρχές.

Ειδικότερα, η γυναίκα, σε reel που δημοσίευσε στο Instagram, έκανε λόγο για δήθεν 100 νεκρούς από τις πλημμύρες στον Βλοχό Καρδίτσας. Στη συνέχεια, κατέβασε το επίμαχο βίντεο, όμως είχε ήδη εντοπιστεί από τις αρχές.

Εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ
Αιγύπτιος σκότωσε 25χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή του χρωστούσε 75 ευρώ
Πώς άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τρία στελέχη της Πυροσβεστικής και τον τότε Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας
Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου-Επιστρέφει στη φυλακή
Στη φυλακή τέσσερα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στο Μάτι
Ποινές φυλάκισης έως 240 χρόνια αλλά μόλις πέντε εκτιτέα στους δέκα ένοχους για την πυρκαγιά στο Μάτι
Κανένα ελαφρυντικό για τους 10 ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών η Εισαγγελέας
Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των Τούρκων που πυροβόλησαν τους πράκτορες της ΕΥΠ
Στο εδώλιο ο 39χρονος για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-Συγκινεί η έκκληση της μητέρας της
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα-Σεισμός μεγέθους 5,1 στην Κρήτη