Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λεμεσό

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στη Λεμεσό, ενώ από τις 8:00 το βράδυ βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι συλλήψεις σχετίζονται με την οχλαγωγία και τα επεισόδια που προκλήθηκαν, κατά τα οποία σημειώθηκαν τραυματισμοί προσώπων και εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες.

Η κατάσταση στη Λεμεσό παραμένει έκρυθμη καθώς, μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν στην πόλη και συνέχισαν να καταστρέφουν περιουσίες, να βάζουν φωτιές και να προκαλούν αναταραχή.

Κατά την έναρξη της πορείας, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λειτουργούς των ΜΜΕ. Ακολούθως, οι κουκουλοφόροι, προσέγγισαν τους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας ύβρεις. Σε ανύποπτο χρόνο, άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και μετέτρεψαν την εκδήλωση σε πεδίο μάχης.

Οι διαδηλωτές, στρέφονταν εναντίον αλλοδαπών που έβρισκαν στον δρόμο τους και σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, φαίνεται να τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα. Σημειώνεται, ότι η πορεία ξεκίνησε από το Παλιό Λιμάνι και κατευθυνόταν προς τον Εναέριο, με τους διαδηλωτές, να προκαλούν σωρεία υλικών ζημιών, καταστρέφοντας διαδοχικά καταστήματα αλλοδαπών, καθώς και την είσοδο ενός ξενοδοχείου. Οι κουκουλοφόροι, έβαζαν φωτιές σε καλάθους σκουπιδιών, ενώ ζημιές από τις φλόγες, υπέστησαν και οχήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Λόγω του ότι οι κουκουλοφόροι εισήλθαν στον δρόμο, η Αστυνομία αναγκάστηκε να ανακόψει την κυκλοφορία και διμοιρίες να βγαίνουν στον δρόμο και να απαντούν με τη χρήση δακρυγόνων. Επίσης, επιστρατεύτηκε ο Αίαντας, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική, για να σβήσει τις φωτιές. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς κάθε κατεύθυνση, με την Αστυνομία αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στους δρόμους για επιβολή της τάξης.

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»