Ανοιχτή συζήτηση είχε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ με εκπαιδευτικούς της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Ανοιχτή συζήτηση με μέλη της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, είχε σήμερα η Πρόεδρος  της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δασκάλες και οι δάσκαλοι, ώστε να μπορέσει να τροχοδρομηθεί η επίλυσή τους, όπως ανέφερε η κ. Δημητρίου.

Σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρεται ότι η Πρόεδρος του κόμματος ανέφερε πως «ο ανοιχτός και καρποφόρος διάλογος μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο μέσα απ’ το οποίο μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις σε οτιδήποτε απασχολεί τον τομέα της παιδείας και την εκπαίδευση ευρύτερα».

«Επιδίωξη μας είναι να βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία, να ακούμε από πρώτο χέρι τα της παιδείας και μέσα από συνέργειες και πρωτοβουλίες να συνδιαμορφώνουμε στρατηγικές και να προωθούμε ωφέλιμες πολιτικές αξιοποιώντας στο έπακρον τον νομοθετικό μας ρόλο», πρόσθεσε η κ. Δημητρίου.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε επίσης ότι ο σεβασμός που πρέπει να διέπει άπαντες προς στο δημόσιο σχολείο και την αποστολή του, λέγοντας ότι «δημιουργεί το έδαφος για να χτίσουμε τις γέφυρες που θα μας ανοίξουν τον δρόμο της εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος μεταξύ άλλων θέματα όπως οι κανονισμοί λειτουργίας του σχολείου, η στελέχωση, η ειδική ενιαία εκπαίδευση, ο κατάλογος διοριστέων, η αξιολόγηση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, στη συζήτηση με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συμμετείχαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τορναρίτης, και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κάρουλλας και ο Βουλευτής Πρόδρομος Αλαμπρίτης.

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Παρέμβαση ΟΑΣΕ για νομοσχέδιο για ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων-Εκδίδει νομική άποψη, έτοιμος να έρθει Κύπρο
Υπεραμύνεται των ενεργειών του για το νομοσχέδιο για fake news ο Τορναρίτης-«Είναι για τους αδύναμους»
Έφυγε ο Ιερομόναχος Χρύσανθος Μαχαιριώτης που έδωσε το ράσο του στον Αυξεντίου
Αυξητική η τάση στο ποσοστό νέων μολύνσεων από ηπατίτιδα στην Κύπρο-Καταρτίστηκε Εθνικό Σχέδιο Δράσης
Έκκληση για προσωρινή απαγόρευση θήρευσης τρυγονιού από BirdLife Cyprus
Μ. Ευαγγέλου: Η αντιμετώπιση υπογεννητικότητας προτεραιότητα Κυβέρνησης