Ανοιχτή συζήτηση είχε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ με εκπαιδευτικούς της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Ανοιχτή συζήτηση με μέλη της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, είχε σήμερα η Πρόεδρος  της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δασκάλες και οι δάσκαλοι, ώστε να μπορέσει να τροχοδρομηθεί η επίλυσή τους, όπως ανέφερε η κ. Δημητρίου.

Σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρεται ότι η Πρόεδρος του κόμματος ανέφερε πως «ο ανοιχτός και καρποφόρος διάλογος μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο μέσα απ’ το οποίο μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις σε οτιδήποτε απασχολεί τον τομέα της παιδείας και την εκπαίδευση ευρύτερα».

«Επιδίωξη μας είναι να βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία, να ακούμε από πρώτο χέρι τα της παιδείας και μέσα από συνέργειες και πρωτοβουλίες να συνδιαμορφώνουμε στρατηγικές και να προωθούμε ωφέλιμες πολιτικές αξιοποιώντας στο έπακρον τον νομοθετικό μας ρόλο», πρόσθεσε η κ. Δημητρίου.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε επίσης ότι ο σεβασμός που πρέπει να διέπει άπαντες προς στο δημόσιο σχολείο και την αποστολή του, λέγοντας ότι «δημιουργεί το έδαφος για να χτίσουμε τις γέφυρες που θα μας ανοίξουν τον δρόμο της εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος μεταξύ άλλων θέματα όπως οι κανονισμοί λειτουργίας του σχολείου, η στελέχωση, η ειδική ενιαία εκπαίδευση, ο κατάλογος διοριστέων, η αξιολόγηση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, στη συζήτηση με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συμμετείχαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τορναρίτης, και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κάρουλλας και ο Βουλευτής Πρόδρομος Αλαμπρίτης.

Δειτε Επισης

Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»
Ανησυχία ΕΤΕΚ για τις αποκαλύψεις για τις αποθήκες φαρμάκων-Ζητά πρωτοβουλία Προέδρου
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-Προχωρά η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσής
Στη διάθεση των νέων στρατεύσιμων η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων-«Η πατρίδα σε καλεί»
Ο ρόλος των μαχητικών που απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι-Κάλυπταν τις θέσεις των αεροσκαφών των ΗΠΑ
Ανανεώθηκε η εγγυητική της Kition Ocean Holdings-Στα €10 εκατομμύρια το ύψος