Ιατρική Ημερίδα του ιδρύματος «Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας»

Το Ίδρυμα «Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας» διοργανώνει Ιατρική Ημερίδα, το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 09:30 π.μ. μέχρι τις 12:30 μ.μ., στην Αίθουσα Επιστημονικών Διαλέξεων «Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας», στο Απολλώνειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Κεντρικός Ομιλητής στην Ημερίδα θα είναι o Δρ Παύλος Κυμίσης, Καθηγητής Ψυχιατρικής στο New York Medical College και τέως Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ο Καθηγητής Κυμίσης θα αναπτύξει το θέμα: Σύγχρονη Ψυχιατρική: Μύθοι και πραγματικότητες.

Ομιλήτριες στην Ημερίδα θα είναι τέσσερις Ιατροί, οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια των Υποτρόφων του Ιδρύματος «Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας», και θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με σύγχρονες ερευνητικές εξελίξεις στους τομείς της Νεφρολογίας, Ογκολογίας, Γυναικολογίας και Νευρολογίας.

Η Ημερίδα απευθύνεται στον ιατρικό κόσμο, καθώς και στο ευρύ κοινό. Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη.

Ο Λένας Κάκκουρας σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε το 1988. Στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ για να συνεχίσει με ειδίκευση στη νευρολογία και παιδονευρολογία. Ένας από τους Καθηγητές-καθοδηγητές του Λένα στη Νέα Υόρκη υπήρξε ο Δρ Παύλος Κυμίσης.

Ο Ιατρός Λένας Κάκκουρας, εκτελέστηκε εν ψυχρώ από υπό κάλυψη αστυνομικούς, στη Νέα Υόρκη, στις 26 Φεβρουαρίου 1993.

1

Η οικογένεια του Λένα ίδρυσε στη μνήμη του, το 1999, το Ίδρυμα «Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας», το οποίο, ανάμεσα σε άλλες δράσεις, καθιέρωσε ετήσια υποτροφία στη μνήμη του, για φοιτήτριες/τες Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1999 μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 19 υποτροφίες, με διάρκεια η καθεμία όσο και η κανονική διάρκεια των σπουδών. Ιατροί-Υπότροφοι του Ιδρύματος που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, προχώρησαν σε ειδίκευση και διαπρέπουν σε τομείς της Ιατρικής επιστήμης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ευχαριστεί τις/τους Ιατρούς-Υποτρόφους του, που πραγματώνουν την επιθυμία του Λένα για προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Η Ιατρική Ημερίδα πραγματοποιείται στη μνήμη του Ιατρού Λένα Κάκκουρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατό του.

2

3

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 18,5 εκατ. ευρώ του Τζόκερ
Διαμαρτυρία για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία στη Λευκωσία
Στο Υπουργικό σχέδιο διαμονής και φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό
Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Ανδρέα Κκολού-«Γιατί οι αθάνατοι δεν φεύγουν πάντα ζουν»
Ύψιστη προτεραιότητα για την Υπ. Παιδείας η ανάπτυξη παιδιών-«Επιδιώκουμε ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια»
Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας
Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού