K. Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση έχει πολλή και σύνθετη δουλειά μπροστά της

Η εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί το γενικό στίγμα του τρόπου με τον οποίο προτίθεται να κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, υποστήριξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο έκανε συνοπτική αναφορά σε μια σειρά νομοσχεδίων που αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα στον τομέα της Δικαιοσύνης, της Υγείας, της Εργασίας, της Πολιτικής Προστασίας, των Υποδομών και των Μεταφορών, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, είναι σύνθετη. αυτή είναι η μεγάλη μας πρόκληση», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές υποστήριξε ότι «δώσαμε απαντήσεις σε άδικες κατηγορίες και σε εύκολους μύθους που καλλιεργούν εσκεμμένα συχνά μια σύγχυση γύρω από την κλιματική κρίση».

«Είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε και μια σειρά από πρωτοβουλίες, προκειμένου η αρνητική συγκυρία του σήμερα να μετατραπεί σε μια καλύτερη άμυνα για το αύριο. Από την άμεση προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού στα πλαίσια της γρήγορης υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, νέες διαδικασίες πρόληψης και φυσικά πρόσθετες προσλήψεις 1.200 νέων πυροσβεστών και δασικών», επισήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στη δρομολόγηση της διαδικασίας των αποζημιώσεων.

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, είπε ότι «πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση, κάποια ουσιαστική και ρεαλιστική εισήγηση».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες, όπως είπε, «θα είναι πιο ασφαλείς, με έγγραφα τα οποία δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν».

«Δεν θα μιλήσω εδώ αναλυτικά για τα fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού και κυρίως ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μπούκαρε στο νοσοκομείο, άρπαξε το νεογέννητο και τη γυναίκα του και εξαφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»
Το ΑΚΕΛ είχε προτείνει νόμιμο αντικαταστάτη της ΠτΒ και το θέμα παραμερίστηκε
Πέντε πρόσωπα στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο με τρία οχήματα στην Πάφο
Μαθητές επιδίδονται σε τζόγο και challenges μέσω κινητών-Υπογραμμίζει την ανάγκη για απαγόρευση η ΥΠΑΝ
Για «συντονισμένη προσπάθεια να αδικηθεί ο κ. Κωνσταντίνου» έκαναν λόγο οι μάρτυρες στο Εκλογοδικείο
Χειροπέδες σε 57χρονο για απόπειρα εμπρησμού στη Λεμεσό-Προέκυψε μαρτυρία εναντίον του
Νέο ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού-Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ
Σε τροχιά αναπλήρωσης της θέσης του ΓΔ ο ΟΑΥ-Τα επόμενα βήματα και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί
«Κοπέλα έχει διάταγμα εναντίον του πρώην της και δεν λαμβάνει στήριξη»-Φωνές από τους μονογονιούς