Πρώτο διαγώνισμα για το Υπουργείο Παιδείας για τη νέα χρονιά-Εξετάζεται από τη Βουλή

Στο πρώτο διαγώνισμα, για τη νέα σχολική χρονιά, αναμένεται να παρακαθήσει το Υπουργείο Παιδείας, αφού λίγες ημέρες πριν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής κάλεσε την Αθηνά Μιχαηλίδου και τους υπηρεσιακούς, για να δώσουν την ξεκάθαρη εικόνα για τα σχολεία, όλων των βαθμίδων και κατά πόσο είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές. Με τη λίστα των θεμάτων να είναι μακρά, η υπουργός Παιδείας, καθώς οι καλεσμένοι της Επιτροπής θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, αλλά και προτεραιότητες, για να κυλήσει ομαλά η επιστροφή στα θρανία.

Την ώρα που το ημερολόγιο άρχισε να μετρά αντίστροφα, με την επιστροφή των μαθητών να είναι μόλις έξι μέρες μακριά, ενώ οι καθηγητές βρίσκονται από το πρωί στα καθήκοντά τους, η Επιτροπή Παιδείας κάλεσε την Αθηνά Μιχαηλίδου για να τους δώσει απαντήσεις, κατά πόσο είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθεί τους μαθητές. Παράλληλα, η υπουργός αναμένεται να θέσει στο τραπέζι και τις νέες πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας, που εφαρμόζονται τη νέα σχολική χρονιά.

Ουσιαστικά, οι βουλευτές της Επιτροπής θέλουν να ακούσουν από την υπουργό κατά πόσο τα σχολεία έχουν εξοπλιστεί με τα βιβλία, αλλά και που βρίσκεται η διαδικασία της στελέχωσης, ένα θέμα που απασχολεί κάθε Σεπτέμβριο, τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τη Βουλή. Και αυτό επειδή σχεδόν κάθε χρόνο, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει αρκετούς εκπαιδευτικούς να παραμένουν στο σκοτάδι, όσον αφορά στην τοποθέτησή τους. Κάτι που συνεπάγεται προβλήματα εντός των σχολικών μονάδων, αφού δεν είναι στελεχομένες επαρκώς και δεν μπορούν να γίνουν αναθετήσεις ανά τμήματα.

Στο μεταξύ, η υπουργός Παιδείας αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές και για τις αποφάσεις για τη στελέχωση των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ και Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς η διαδικασία έχει αλλάξει. Σημειώνεται ότι πριν την αποχώρησή της, η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε καταργήσει την αγορά υπηρεσιών για τα εν λόγω προγράμματα. Έτσι, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κλήθηκε να εφαρμόσει αυτή την απόφαση, με την υπουργό να ενημερώνει τους βουλευτές, αλλά και την ηγεσία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, που θα είναι παρούσες στη συνεδρία για την πορεία των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Κλιματιστικά και παραβατικότητα

Παράλληλα, τα θέματα που απασχολούν κατά κύριο λόγο την επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες, δεν είναι άλλα από το πολυσυζητημένο θέμα των κλιματιστικών, καθώς και της παραβατικότητας, ειδικά των παρατράγουδων που παρατηρούνται κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής στα σχολεία. Ουσιαστικά, η υπουργός Παιδείας ενδεχομένως να κληθεί να δώσει απαντήσεις ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, για την τοποθέτηση των κλιματιστικών και να εξηγήσει την απόφαση, ότι θα ξεκινήσει η τοποθέτηση κλιματιστικών σε σχολεία, στη βάση κριτηρίων.

Εκτός αυτού, δεν θεωρείται απίθανο να γίνει οποιαδήποτε αναφορά και στη σύσκεψη που είχε η Αθηνά Μιχαηλίδου με τους οργανωμένους γονείς, καθώς και την Αστυνομία, για τα παρατράγουδα που παρατηρούνται κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής των τελειόφοιτων μαθητών Λυκείου, όπως εκείνες που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές, με τις κότες και τα κουνέλια, αλλά και τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα εντός των σχολικών μονάδων.

Στο μεταξύ, ένα άλλο θέμα που ίσως απασχολήσει τη συζήτηση είναι και το θέμα της νεανικής παραβατικότητας και συγκεκριμένα των βανδαλισμών των σχολείων, αφού μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό, με την υπουργό να καλείται να αναπτύξει τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο, για να προλάβουν τα εν λόγω φαινόμενα.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Ανακοίνωσε 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για το 2024 ο Υφ. Έρευνας-Εφαρμόζεται η ηλεκτρονική υπογραφή
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας-Οι ανακοινώσεις Παναγιώτου
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν