Τρεις ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα για το φονικό στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι, ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών σε βάρος των 104 συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

*εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

*ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξη (κακούργημα)

*κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων

Βρέθηκε Κροάτης σε λεωφορείο του Παναθηναϊκού

Στο μεταξύ, στην Αθήνα μεταφέρεται νεαρός Κροάτης που βρέθηκε μέσα σε λεωφορείο στα Γιάννενα, με οπαδούς του ΠΑΟ, μετά από εντολή εισαγγελέα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Κροάτης φέρεται ότι ήταν μέλος της ομάδας που προκάλεσε τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τα Γιάννενα για την Αθήνα, προκειμένου οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την Μαρσέϊγ, αλλά έξω από την πόλη έγινε έλεγχος σε μπλόκο της Αστυνομίας, κατά τον οποίο, μεταξύ των Ελλήνων φιλάθλων, βρέθηκε και ο Κροάτης.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες με οξεία μέθη στη Θεσσαλονίκη
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου-Οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του
Εξωφρενικό τροχαίο στην Ελλάδα-Μεθυσμένος πατέρας οδηγούσε με το παιδί του αγκαλιά
«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού από τη σύγκρουση στα Τέμπη
Εισαγγελική έρευνα για τις αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες τη μέρα των συγκεντρώσεων για Τέμπη
ΒΙΝΤΕΟ: Eμπρησμός σε πρατήριο καυσίμων στην Αργυρούπολη, απείλησαν υπάλληλο με όπλο
Μυστήριο με την ουσία που βρέθηκε στις Τοξικολογικές για τον Βασίλη Καλογήρου-Στο μικροσκόπιο CCTV
Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την 14χρονη που ξυλοκόπησε 13χρονη-Είχε επιτεθεί και σε άλλη ανήλικη