Πρόστιμο στο 'Ιδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης για θέματα ασφάλειας και υγείας

Το 'Ιδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης καταδικάστηκε σε πρόστιμο για παραβίαση νομοθεσίας σε θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Σε ανακοίνωση το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι προώθησε την ποινική δίωξη του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Λεβέντειος Πινακοθήκη), που παρέβηκε τις διατάξεις της νομοθεσίας για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ως αποτέλεσμα της δίωξης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε το ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Λεβέντειος Πινακοθήκη), που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα δημιουργικών δραστηριοτήτων, τεχνών και διασκέδασης, σε συνολικό πρόστιμο €10,500 για παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Γνωστοποίηση Ατυχημάτων και Επικίνδυνων Συμβάντων) Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων που προκάλεσαν τον τραυματισμό εργοδοτούμενής του.

Οι παραβιάσεις αφορούν παράλειψη διασφάλισης της ασφάλειας, της υγείας και της ευημερίας των εργοδοτούμενών του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργοδοτούμενής του από πτώση θυρίδας πρόσβασης από την ψευδοροφή της αίθουσας στην οποία εργαζόταν.

Αφορούν επίσης παράλειψη πληροφόρησης αμέσως, με τον πιο γρήγορο και πρακτικό τρόπο, του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Λευκωσίας σχετικά με ατύχημα που συνέβηκε σε εργοδοτούμενή του, το οποίο την κατέστησε ανίκανη για περισσότερες από τρεις ημέρες, εξαιρουμένης της ημέρας του ατυχήματος, από το να εκτελεί τη συνηθισμένη της εργασία και παράλειψη διασφάλισης ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλοίωση της σκηνής όπου συνέβη το ατύχημα.

Εξάλλου το Δικαστήριο καταδίκασε ένα φυσικό πρόσωπο σε συνολικό πρόστιμο €10,500 για παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Γνωστοποίηση Ατυχημάτων και Επικίνδυνων Συμβάντων) Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη της 14χρονης Σόνιας στη Λευκωσία (pic)
Όχημα συγκρούστηκε με λεωφορείο στην Ανθούπολη-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 22 Δεκεμβρίου η απόφαση για παραπομπή εγκυρότητας κατηγορητηρίου σε Ανώτατο για Al Jazeera
Αυτούς ψάχνει η Αστυνομία των Βάσεων για κλοπή σάκων λιπάσματος στην Ορμήδεια (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Μαθητές έβαλαν φωτιά σε σχολείο στη Λεμεσό
Αυξητική πορεία για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας-Διερευνήθηκαν 494 σε δύο μήνες
Συνεχίζονται οι απάτες μέσω WhatsApp-Παριστάνουν την Αστυνομία και ζητούν λογαριασμούς
Καταζητεί 33χρονο που πιστεύεται ότι έκλεψε καλώδια από Πράσινο Σημείο η Αστυνομία
Συνελήφθη 42χρονος που καταζητείτο από το 2021 για ξυλοδαρμό
Τους τσάκωσαν να κλέβουν σκαλωσιές από οικοδομή-Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα