Αλληλοκατηγορούνται Κροάτες και Έλληνες χούλιγκανς-«Δολοφόνοι, φάγατε το παιδί»

Σε ένα ιδιότυπο «ματς» έχουν επιδοθεί οι χούλιγκανς από Ελλάδα και Κροατία που συνελήφθησαν μετά την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως μεταδίδουν τα ελλαδικά μέσα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι Έλληνες συνεργοί τους που μεταφέρθηκαν σιδηροδέσμιοι στη ΓΑΔΑ μετά τη φονική επιδρομή, αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση έξω από την OPAP Arena.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη διάρκεια της κράτησής τους και στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, οι Έλληνες (που έχουν αφεθεί ελεύθεροι) κατηγόρησαν τους Κροάτες για τα δολοφονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, από την πλευρά τους, λένε το αντίστροφο.

Οι Κροάτες χούλιγκανς, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν ήρθαν στην Αθήνα για να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά για να στηρίξουν ψυχολογικά της ομάδα τους και να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις καφετέριες.

Παράλληλα, κανείς από τους 94 Κροάτες δεν αποδέχεται πως είναι ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου (έχει ληφθεί από όλους δείγμα DNA για ταυτοποιηθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της επιδρομής) και φροντίζουν να κρατούν σκληρή στάση.

Την εκδοχή αυτή υποστήριξε και δημοσιογράφο της Dnevnik Nova TV ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική αστυνομία έχει καταλήξει από τα δακτυλικά αποτυπώματα πως ο δολοφόνος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ είναι Έλληνας.

Ο δημοσιογράφος Marko Šepat σε ρεπορτάζ που μετέδωσε από την Αθήνα για το Dnevnik Nova ισχυρίστηκε ότι «σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και φέρεται να είναι Έλληνας πολίτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λάθη, παραλείψεις και αναφορές που αγνοήθηκαν-Τα κενά που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη

Στον εισαγγελέα οι πρώτοι 94 από τους συλληφθέντες

Εντωμεταξύ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλεία μετήχθησαν από την ΓΑΔΑστην πρώην Σχολή Ευελπίδων οι 94 Κροάτες οι οποίοι έχουν συλληφθεί για εμπλοκή τους στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

erna

Η ογκώδης δικογραφία που διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς περιλαμβάνει μόνο κακουργηματικές κατηγορίες, με βασικότερη αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

pente

Εκεί, κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ξέσπασε μόλις είδε τους χούλιγκανς μέσα στα οχήματα της Αστυνομίας, φωνάζοντας μεταξύ άλλων «δεν θα φύγετε από εδώ, φασίστες, δολοφόνοι, γ... τον Χίτλερ, φάγατε το παιδί».

Ήδη από το πρωί δυο κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται παρατεταγμένες για λόγους ασφαλείας στο προαύλιο των δικαστηρίων, ενώ η μεταγωγή των συλληφθέντων έγινε με πούλμαν.

Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αθηνών θα μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα επεισόδια οπαδικής βίας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και θα απαγγείλουν κατηγορίες κατά περίπτωση στους συλληφθέντες.

Πάντως, η ογκώδης δικογραφία που διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς περιλαμβάνει μόνο κακουργηματικές κατηγορίες, με βασικότερη αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

tessera

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Κ. Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος προς Ευρώπη αν η Βόρεια Μακεδονία δεν συμμορφωθεί
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτού του Κόσμου
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον δολοφόνο της 40χρονης, στο Μενίδι
Προηγήθηκαν πολλά περιστατικά βίας πριν τη δολοφονία στο Μενίδι-«Την είχε απειλήσει με μαχαίρι όταν ήταν έγκυος»
Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης στο Μενίδι-« Την είδα και έβγαλα το μαχαίρι»
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου