Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Εκατοντάδες μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής συμμετέχουν ως εθελοντές τις τελευταίες μέρες στις διαδοχικές επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Υπό τις οδηγίες των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων, τα μέλη μας, πλήρως ευαισθητοποιημένα σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχουν οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως 25 σύλλογοι συμμετείχαν τις τελευταίες μέρες στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Πέραν από το ανθρώπινο δυναμικό, οι Σύλλογοι μας διαθέτουν οχήματα που μπορούν να μεταφέρουν ντεπόζιτα νερού. Τα οχήματα τα οποία είχαν παροπλιστεί από κυβερνητικές υπηρεσίες είχαν παραχωρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για σκοπούς πυρόσβεσης και διαχείρισης βιοτόπων από τους κυνηγετικούς συλλόγους.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος Ηλίας Πεκρής, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της Ομοσπονδίας για την εθελοντική συνδρομή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών κάτω από δύσκολες συνθήκες.

«Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η ηγεσία της Ομοσπονδίας για αξιολόγηση της κατάστασης ενόψει και της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου» ανέφερε ο κ Πεκρής. Πρόσθεσε πως με χιλιάδες κυνηγούς στην ύπαιθρο, οι οδηγίες μας προς τους Συλλόγους, θα είναι συγκεκριμένες και θα εστιάζουν στην πρόληψη. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την απερισκεψία των λίγων, μας θέτει σε κινητοποίηση. Ως οργανωμένοι κυνηγοί δηλώνουμε παρόντες όποτε χρειαστεί, υπέδειξε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής

Δειτε Επισης

Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ
Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκ. ευρώ-Στην Κύπρο το ένα πεντάρι του Τζόκερ
Με συννεφιά και βροχές φεύγει ο Σεπτέμβρης-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία