Στο Συντονιστικό Κέντρο ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας για να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές

Στο Συντονιστικό Κέντρο, που στήθηκε στην Παραμύθα, από το οποίο παρακολουθούν την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε στη Λεμεσό, θα βρεθεί το πρωί ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας, Πυροσβεστικής και Προστασίας Συνόρων. Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένονται να επιχειρήσουν τα Ισραηλινά πτητικά μέσα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, αναμένεται να επισκεφτεί το Συντονιστικό Κέντρο παρά την κοινότητα Παραμύθας, γύρω στις 9:00 το πρωί, ώστε να λάβει ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Σημειώνεται πως ο Ισραηλινός υπουργός είναι υπεύθυνος για θέματα Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Προστασίας Συνόρων, κάτι που σημαίνει ότι είναι υπό την ευθύνη του τα πτητικά μέσα που φθάνουν στην Κύπρο για να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Τον κ. Μπεν-Γκβιρ θα υποδεχθεί στην Παραμύθα η ομόλογός του, υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, η οποία έσπευσε στο σημείο από το βράδυ της Κυριακής, όπως επίσης και η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου και ο υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και πάλι τα πτητικά μέσα και άρχισαν τις ρίψεις νερού, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για αναζωπυρώσεις. Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, με τη χρήση drones, επέβλεπαν στη διάρκεια της νύχτας την κατάσταση και σε περίπτωση που εντοπιζόταν οτιδήποτε, οι επίγειες δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή για άμεση παρέμβαση.

Δειτε Επισης

Δεύτερο περιστατικό θερμοπληξίας στον στρατό-Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονος εθνοφρουρός
Καταδίκη σταθμού από Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για μη αντικειμενικό ρεπορτάζ και αλλοιωμένες θέσεις
Χειροπέδες σε 48χρονη για εμπρησμό αυτοκινήτου στη Λεμεσό
Σε κόκκινο συναγερμό το Τμήμα Δασών για πρόκληση πυρκαγιών
Απαντά στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως ο Χαρτσιώτης-Το νέο κτήριο θα αμβλύνει το πρόβλημα του υπερπλυθησμού
H κατάθεση του Kenan Ayaz στη δίκη του-«Δεν είμαι τρομοκράτης»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 36χρονο-Βοήθησε να έρθουν στην Κύπρο 132 παράνομοι μετανάστες
Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση πυρκαγιάς στον Ξυλιάτο-Τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Διορίζεται Εκκλησιαστικός Εισαγγελέας για τους μοναχούς της μονής-Μετά τις 15 του Αυγούστου
Σε εξέλιξη 24 υποθέσεις για την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού-Δόθηκαν 18 στον Εισαγγελέα