Στο Συντονιστικό Κέντρο ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας για να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές

Στο Συντονιστικό Κέντρο, που στήθηκε στην Παραμύθα, από το οποίο παρακολουθούν την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε στη Λεμεσό, θα βρεθεί το πρωί ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας, Πυροσβεστικής και Προστασίας Συνόρων. Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένονται να επιχειρήσουν τα Ισραηλινά πτητικά μέσα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, αναμένεται να επισκεφτεί το Συντονιστικό Κέντρο παρά την κοινότητα Παραμύθας, γύρω στις 9:00 το πρωί, ώστε να λάβει ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Σημειώνεται πως ο Ισραηλινός υπουργός είναι υπεύθυνος για θέματα Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Προστασίας Συνόρων, κάτι που σημαίνει ότι είναι υπό την ευθύνη του τα πτητικά μέσα που φθάνουν στην Κύπρο για να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Τον κ. Μπεν-Γκβιρ θα υποδεχθεί στην Παραμύθα η ομόλογός του, υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, η οποία έσπευσε στο σημείο από το βράδυ της Κυριακής, όπως επίσης και η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου και ο υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και πάλι τα πτητικά μέσα και άρχισαν τις ρίψεις νερού, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για αναζωπυρώσεις. Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, με τη χρήση drones, επέβλεπαν στη διάρκεια της νύχτας την κατάσταση και σε περίπτωση που εντοπιζόταν οτιδήποτε, οι επίγειες δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή για άμεση παρέμβαση.

Δειτε Επισης

Τραβά ξανά κόκκινη γραμμή η δικηγόρος της οικογένειας του Θανάση-Ανακριτές από Υπουργικό, «όχι» σε εμπλοκή Εισαγγελίας και Αστυνομίας
Χειροπέδες σε 66χρονο για εμπρησμό οχήματος στη Λευκωσία
Εξήλθε από το όχημα του ενώ ήταν εν κινήσει για να αποφύγει τον έλεγχο και προκάλεσε τροχαίο
Έδειξε πλαστή ταυτότητα στους αστυνομικούς και τον... πρόδωσαν οι πιστωτικές κάρτες
Κρούουν τον κώδωνα τα μέλη αντιοχλαγωγικών ομάδων-«Οι έμπειροι έχουν την έγνοια των δόκιμων, αντί του όχλου»
Παίρνουν σκυτάλη για κατάθεση άλλοι τρεις μοναχοί-Παρέδωσαν λίστα μαρτύρων οι εν αργία Αρχιμανδρίτες
Τρεις μέρες μετά την απόφαση για Θανάση και σιγή ιχθύος από τους εμπλεκόμενους θεσμούς-Το μπαλάκι στον ΠτΔ
Την Τρίτη η απόφαση του Εφετείου για την κράτηση υπόπτων για «Δημητρούι»-Η γραμμή πλεύσης των δικηγόρων
Μείωση ποινής έξι μηνών σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Μοναχού Νεκτάριου-Έδωσε απαντήσεις στην Ανακριτική Επιτροπή