Ρεσιτάλ προκλητικότητας από τον Τατάρ-Έκανε λόγο για «ιερή επιτυχία» στα Κόκκινα

O σημαντικότερος λόγος για το αδιέξοδο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού που διεξάγονται εδώ και χρόνια, είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ενεργεί ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού και δεν σέβεται την εγγενή ισότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς, ισχυρίστηκε ο Ερσίν Τατάρ, στο μήνυμά του για την 59η επέτειο της «αντίστασης των Κοκκίνων».

Είπε ότι «η μεγάλη αντίσταση και η ιερή επιτυχία που σημειώθηκε στα Κόκκινα άνοιξαν το δρόμο για την επιχείρηση ευτυχισμένη ειρήνη, η οποία εξασφάλισε ότι η ελευθερία και η κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού στέφθηκε με το δικό του κράτος».

Ανέφερε ότι η έκκληση για επίσημη αναγνώριση του ψευδοκράτους που έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε όλο τον κόσμο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και η απόκτηση του καθεστώτος μέλους παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών «αποτελεί εκδήλωση της νέας πολιτικής της τουρκοκυπριακής πλευράς». Αναφέρθηκε επίσης, σε μια «ρεαλιστική προσέγγιση» που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη όχι μόνο προς όφελος και των δύο πλευρών στην Κύπρο, αλλά και για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα.

Ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο σημαντικότερος λόγος για το αδιέξοδο στις προσπάθειες πολιτικής διευθέτησης που διεξάγονται εδώ και χρόνια, είναι ότι "η ε/κ πλευρά ενεργεί ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού και δεν σέβεται την εγγενή ισότητα της τ/κ πλευράς, η οποία είναι και εγγεγραμμένη με συνθήκες".

Προκλητικός εμφανίστηκε και ο Ερντογάν, λέγοντας πως η Τουρκία έγραψε ιστορία στην Κύπρο. Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τ. Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία έγραψε ιστορία αρκετές φορές τον τελευταίο αιώνα. Έγραψε ιστορία και όταν δεν εγκατέλειψε τους Τ/κ στη τυραννία».

Υποστήριξε ότι «τα προβλήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και από τις περιφερειακές κρίσεις, είναι προσωρινά. Η ισχύς της Τουρκίας είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν».

Είπε ακόμα ότι, «αυτό που πρέπει να κάνουμε μαζί αυτή την περίοδο είναι οι κοινές αξίες του έθνους. Όταν το πετύχουμε αυτό, κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα