Λογαριασμός-παρωδία του γερμανικού ΥΠΕΞ αντιπροσωπεύει κίνδυνο για την εξωτερική πολιτική

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ και το επιτελείο της δεν το βρήκαν αστείο... Τουλάχιστον όχι σήμερα, καθώς ανακοίνωναν ότι κινήθηκαν εναντίον ενός σατιρικού λογαριασμού στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), που υποδύεται την επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, με το υπουργείο να αναφέρει ότι προέβη σε αυτή την κίνηση για να αποφευχθεί η σύγχυση με τον επίσημο λογαριασμό της υπουργού Εξωτερικών.

Ο εν λόγω λογαριασμός-παρωδία έχει το όνομα Baerbockpress (από το όνομα της υπουργού).

«Στο παρελθόν, αυτός έχει έχει προκαλέσει πραγματική σύγχυση», τόνισε ένας εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. Οι ομοιότητες μεταξύ αναρτήσεων του σατιρικού και του επίσημου λογαριασμού ήταν μεγάλες, πρόσθεσε.

Το Baerbockpress εξακολουθεί να έχει την ίδια φωτογραφία προφίλ με το επίσημο προφίλ της Μπέρμποκ, αλλά πλέον φέρει την ετικέτα: "Παρωδία υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ".

Στον λογαριασμό γίνεται σάτιρα της πολιτικού των Πρασίνων, καθώς οι χειριστές του Baerbockpress υποδυόμενοι την Γερμανίδα ΥΠΕΞ υπόσχονται διπλωματική ασυλία στους περίπου 50.000 ακολούθους του λογαριασμού ή αναρτούν μηνύματα με ασυναρτησίες στα αγγλικά - για παράδειγμα μία αναφέρει: «Η Κίνα θέλει να με πλασάρει ως ηλίθια, αλλά πλέον ξέρω πώς τρέχει το κουνέλι». Συχνά η Μπέρμποκ γίνεται αντικείμενο χλευασμού επειδή κάνει λάθη όταν μιλάει αγγλικά.

Κάθε δημόσιο πρόσωπο, ακόμη και υπουργοί, πρέπει να δεχτούν ότι θα τους κοροϊδεύουν, τόνισε ο εκπρόσωπος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, ο λογαριασμός αντιπροσωπεύει έναν κίνδυνο για την εξωτερική πολιτική. Ο ίδιος ανέφερε ως παράδειγμα, κρίσεις όπως το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, για το οποίο ο σατιρικός λογαριασμός έκανε επίσης αναρτήσεις, προκαλώντας σύγχυση.

Ποιός, ποιά ή ποιοί χειρίζονται τον σατιρικό λογαριασμό δεν είναι γνωστό. Η πλατφόρμα Χ δεν σχολίασε επισήμως το θέμα. Εντούτοις πέρυσι, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Έλον Μασκ δήλωσε ότι οι λογαριασμοί που υποδύονται άλλους πρέπει να περιλαμβάνουν τη λέξη "παρωδία" στις ονομασίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία