Νέα απάτη με προπληρωμένες κάρτες-Υποδύονταν τους υπεύθυνους εταιρειών

Νέες υποθέσεις απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, που σχετίζονται με προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες «PaySafe» διερευνά η Αστυνομία, σε Μόρφου και Λάρνακα.
Στην περιοχή Μόρφου έγινε καταγγελία σήμερα στον Αστυνομικό Σταθμό Ευρύχου, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος άντρας αφού τηλεφώνησε σε υποστατικό, ανέφερε ότι είναι υπάλληλος εταιρείες και πως υπάρχει πρόβλημα πώλησης των καρτών «PaySafe». Στη συνέχεια είπε στην υπάλληλο του υποστατικού, να εκτυπώνει κάρτες και να του λέει τους κωδικούς για να τις ακυρώσει. Η υπάλληλος έκδωσε επτά κάρτες των 100 ευρώ, αναφέροντας του τους κωδικούς, με αποτέλεσμα να πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό του.

Σε δεύτερη περίπτωση, έγινε καταγγελία σήμερα στον Περιφερειακό Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου, από ιδιοκτήτη υποστατικού, σύμφωνα με την οποία, υπάλληλος του υποστατικού δέχθηκε κλήση, στο τηλέφωνο του υποστατικού, από άγνωστο πρόσωπο, ο οποίος μιλώντας ελληνικά, της ανέφερε ότι είναι υπεύθυνος εταιρείας, η οποία διανέμει προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες.

Ο άγνωστος, ζήτησε να του εκδώσουν προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες «PaySafe» και να του αναφέρουν τον 16ψήφιο αριθμό, με σκοπό όπως ισχυρίστηκε, να τις ακυρώσει. Η υπάλληλος το έπραξε και έκδωσε συνολικά τέσσερις κάρτες των 100 ευρώ, δίνοντας στον άγνωστο, τον 16ψήφιο κωδικό αριθμό της κάθε κάρτας.

Στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη, έγιναν ενέργειες για ακύρωση των συναλλαγών, ενώ αύριο θα διαπιστωθεί εάν οι συναλλαγές ολοκληρώθηκαν.

Με αφορμή τα νέα αυτά περιστατικά, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες και κυρίως στους ιδιοκτήτες περιπτέρων, υπεραγορών και άλλων καταστημάτων όπου διατίθενται προς πώληση κάρτες «PaySafe»:

(α) να μην εκδίδουν κάρτες, μέσω τηλεφώνου σε οποιοδήποτε άτομο.

(β) να προχωρήσουν άμεσα σε σχετική ενημέρωση του προσωπικού τους.

(γ) αν αντιληφθούν τη διάπραξη τέτοιου αδικήματος, να καταγγέλλουν άμεσα το γεγονός, στην Αστυνομία, δηλώνοντας τον αριθμό της κάρτας που χρεώθηκε.

Δειτε Επισης

Άνθρακας η καταγγελία τουρίστριας περί βιασμού της-Ελεύθερος ο 19χρονος, ζήτησε την ποινική δίωξη της
Ένταλμα σύλληψης εναντίον 48χρονου για την υπόθεση Metamax-Προέκυψε μαρτυρία που τον εμπλέκει
Στην κρίση των γιατρών τα επόμενα βήματα για την δολοφονία του Στυλιανού από τα χέρια του γαμπρού του
Σε γραφεία διαφημιστικής εταιρείας η ρίψη πυροβολισμών-Δεν υποψιάζεται οποιοδήποτε ο ιδιοκτήτης
Δεκατέσσερεις συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων παιδιών σε διάστημα δύο μηνών
Μείωση οδικών παραβάσεων κατά το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε σημεία με κάμερες
Τελικά πιθανόν από βδομάδας το πόρισμα της Ανακριτικής Επιτροπής για τους μοναχούς
Ελεύθερος τελικά ο 28χρονος για «Δημητρούι»-Παντρευόταν στον Λίβανο την μέρα της ενέδρας, κατέθεσε φωτογραφίες
Συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός για κλοπή στη Λάρνακα
Έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές στο γήπεδο που θα διεξαχθεί η ανοιχτή προπόνηση της ΑΕΛ