Νέα απάτη με προπληρωμένες κάρτες-Υποδύονταν τους υπεύθυνους εταιρειών

Νέες υποθέσεις απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, που σχετίζονται με προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες «PaySafe» διερευνά η Αστυνομία, σε Μόρφου και Λάρνακα.
Στην περιοχή Μόρφου έγινε καταγγελία σήμερα στον Αστυνομικό Σταθμό Ευρύχου, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος άντρας αφού τηλεφώνησε σε υποστατικό, ανέφερε ότι είναι υπάλληλος εταιρείες και πως υπάρχει πρόβλημα πώλησης των καρτών «PaySafe». Στη συνέχεια είπε στην υπάλληλο του υποστατικού, να εκτυπώνει κάρτες και να του λέει τους κωδικούς για να τις ακυρώσει. Η υπάλληλος έκδωσε επτά κάρτες των 100 ευρώ, αναφέροντας του τους κωδικούς, με αποτέλεσμα να πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό του.

Σε δεύτερη περίπτωση, έγινε καταγγελία σήμερα στον Περιφερειακό Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου, από ιδιοκτήτη υποστατικού, σύμφωνα με την οποία, υπάλληλος του υποστατικού δέχθηκε κλήση, στο τηλέφωνο του υποστατικού, από άγνωστο πρόσωπο, ο οποίος μιλώντας ελληνικά, της ανέφερε ότι είναι υπεύθυνος εταιρείας, η οποία διανέμει προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες.

Ο άγνωστος, ζήτησε να του εκδώσουν προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες «PaySafe» και να του αναφέρουν τον 16ψήφιο αριθμό, με σκοπό όπως ισχυρίστηκε, να τις ακυρώσει. Η υπάλληλος το έπραξε και έκδωσε συνολικά τέσσερις κάρτες των 100 ευρώ, δίνοντας στον άγνωστο, τον 16ψήφιο κωδικό αριθμό της κάθε κάρτας.

Στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη, έγιναν ενέργειες για ακύρωση των συναλλαγών, ενώ αύριο θα διαπιστωθεί εάν οι συναλλαγές ολοκληρώθηκαν.

Με αφορμή τα νέα αυτά περιστατικά, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες και κυρίως στους ιδιοκτήτες περιπτέρων, υπεραγορών και άλλων καταστημάτων όπου διατίθενται προς πώληση κάρτες «PaySafe»:

(α) να μην εκδίδουν κάρτες, μέσω τηλεφώνου σε οποιοδήποτε άτομο.

(β) να προχωρήσουν άμεσα σε σχετική ενημέρωση του προσωπικού τους.

(γ) αν αντιληφθούν τη διάπραξη τέτοιου αδικήματος, να καταγγέλλουν άμεσα το γεγονός, στην Αστυνομία, δηλώνοντας τον αριθμό της κάρτας που χρεώθηκε.

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα σε υποστατικό να επιδίδονται σε κυβεία
Σε συνεδρία επιτροπών ΟΗΕ για ναρκωτικά και πρόληψη εγκλήματος η Σούπερμαν
Σε λειτουργεία 18 νέες κάμερες τροχαίας και στη Λάρνακα-Αναλυτικά όλα τα σημεία
Χειροπέδες σε δυο γυναίκες που ξάφριζαν κοσμήματα από οικίες
Ενέκρινε τη σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής για την εκτροπή του νερού από τον Κούρρη το Υπουργικό
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή άνδρα από πλοίο με σημαία της Μάλτας-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος»
Μαθητής κτύπησε οδηγό λεωφορείου με βέργα-Θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία
Δεν παραδέχονται οι 12 για τα επεισόδια στη Λεμεσό-Παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους
Στάθμευσε το όχημά του παράνομα, το ρυμούλκησε η Αστυνομία και εντοπίστηκαν κλοπιμαία
Συνελήφθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές στην Αθήνα-Άνοιξαν πανό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν