Νέες δορυφορικές εικόνες από το κατεστραμμένο ρωσικό πλοίο που χτυπήθηκε στο Νοβοροσίσκ

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την Κυριακή στο διαδίκτυο, παρουσιάζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ρωσικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ολενεγκόρσκι Γκορνιάκ», μετά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη από την επίθεση θαλάσσιων drones που δέχτηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σε αυτές, διακρίνονται ένας πλωτός γερανός, ένα σκάφος διάσωσης έκτακτης ανάγκης και δύο καταδυτικές βάρκες, που έχουν προσεγγίσει και έχουν «κολλήσει» πάνω στο πλοίο, το οποίο είχε πάρει κλίση μετά το χτύπημα, ενώ ανήκει στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και βρίσκεται «παρκαρισμένο» στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

ploio_ros2

ploio_ros3

Το «Ολενεγκόρσκι Γκορνιάκ», σύμφωνα με τις προδιαγραφές, έχει ηλικία 43 ετών, ανήκει στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και μπορεί να μεταφέρει φορτίο 450 τόνων, καθώς και 25 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Πρόσφατα, αξιοποιήθηκε για τη μεταφορά πολιτικών οχημάτων και αγαθών από και προς την Κριμαία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Έναρξη εργασιών για σύστημα παρακολούθησης της Αν. Μεσογείου ανακοίνωσε ο Ουράλογλου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ βομβαρδισμών στο λιμάνι της Υεμένης-Επιδρομές του Ισραήλ σε συντονισμό με τις ΗΠΑ
«Ήταν πάντα ακέραιος και δεν δίσταζε να πει την αλήθεια»-Η Λάρνακα αποχαιρέτησε το Χαράλαμπο Ζαχαρίου
Επικοινωνία Τραμπ με Ερντογάν-«Ανυπομονώ να τελειώσουμε τον γελοίο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»
Χάος στον σιδηρόδρομο της Ισπανίας-Έκλεψαν καλώδια, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στα τρένα όλη τη νύχτα
Χωρίς Κωστή Ευσταθίου οι εκλογές της ΕΔΕΚ-Κρίθηκε ότι δεν είναι μέλος
Ζήτησε πραγματογνώμονα η πλευράς της Γερμανίδας στη δίκη για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Ενοχλημένος που ο Πρόεδρος αναφέρεται σε επανενωμένη Κύπρο ο Τατάρ
Αγνοούμενη βρέθηκε ζωντανή μετά από 63 χρόνια-Η τραγική ιστορία πίσω από την εξαφάνισή της
Επιβεβαίωσε το μένος του δράστη η νεκροτομή στον Αργυρού-Δέχθηκε 19 μαχαιριές, μοιραία τα τραύματα στον θώρακα