Εκρήξεις στη γέφυρα του Κερτς-Βλέπει Ουκρανική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο η Μόσχα

Πληροφορίες που δημοσιοποίησαν ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο για εκρήξεις τη νύχτα της Παρασκευής προς σήμερα Σάββατο κοντά στη γέφυρα του Κερτς, που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν, μέσω Telegram, πως ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στη γέφυρα. Ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα, ενώ τα φώτα στη γέφυρα έσβησαν και έκλεισε για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Στην ίδια πλατφόρμα κυκλοφορεί η πληροφορία πως οι ρωσικές αρχές έδωσαν οδηγία σε όλα τα πλοία στο στενό του Κερτς να επαγρυπνούν για το ενδεχόμενο επιθέσεων με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας.

Στέλεχος των εγκατεστημένων από τη Μόσχα αρχών της Κριμαίας έκανε λόγο μέσω Telegram για «ενεργή απειλή». Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες ακόμη, επίσημα τουλάχιστον.

Πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο

Ωστόσο χρήστες του Telegram, τόσο Ρώσοι όσο και Ουκρανοί, καθώς και πηγές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον πόλεμο, έκαναν λόγο για πλήγμα σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο 32 ναυτικά μίλια από το στενό του Κερτς.

Σύμφωνα με τη μια από τις πηγές αυτές, μέλος του πληρώματος ανέφερε πως το μηχανοστάσιο πλημμύρισε μετά το πλήγμα και το σκάφος ακινητοποιήθηκε, πάντως δεν έκανε λόγο για τραυματισμούς.

Κατά ορισμένες πηγές, το δεξαμενόπλοιο μετέφερε καύσιμα στη Συρία.

Πριν λίγο μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο Tass ότι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη γέφυρα της Κριμαίας έχει αποκατασταθεί.

«Δεν έχουν σχέση με τη γέφυρα»

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του επικεφαλής της Κριμαίας, Ολεγκ Κριούτσκοφ, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram ότι οι δυνατοί ήχοι που άκουσαν οι κάτοικοι του Κερτς δεν είχαν καμία σχέση με τη γέφυρα. Σημείωσε ότι «ανακοινώθηκε απειλή επίθεσης, στη συνέχεια ακυρώθηκε και η κυκλοφορία θα άρχιζε ξανά».

Το Κέντρο Συντονισμού Ναυτικής Διάσωσης του Νοβοροσίσκ ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα της επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο στενό του Κερτς, το μηχανοστάσιο ενός δεξαμενόπλοιου υπέστη ζημιές, το πλήρωμά του δεν τραυματίστηκε και είναι ασφαλές. Στο σημείο έφτασαν δύο ρυμουλκά.

Αν και το Κίεβο σπάνια αναλαμβάνει άμεσα ή επίσημα την ευθύνη, έχει εξαπολύσει σειρά επιθέσεων το τελευταίο διάστημα εναντίον ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, όπως και τουλάχιστον δύο μείζονες επιθέσεις εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας, με UAVs και USVs.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Μεγαλοπρεπής η τελετή υποδοχής Τραμπ στη Σαουδική Αραβία-Χρυσά σπαθιά, άλογα και συνοδεία μαχητικών F-15
Συλλογική αγωγή κατά της Apple για καταχρηστική καταγραφή προσωπικών δεδομένων μέσω του Siri
Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Αναστάλθηκαν όλες οι πτήσεις
Τρία σενάρια για καθεστώς Οτσαλάν μετά την αυτοδιάλυση ΡΚΚ
Καμπανάκι ΠΟΥ-«Η πείνα στη Γάζα μπορεί να επηρεάσει μόνιμα μια ολόκληρη γενιά»
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ στη Σαουδική Αραβία με τον Έλον Μασκ-Τον υποδέχθηκαν με ιππικό, τρομπέτες και μωβ χαλιά
ΒΙΝΤΕΟ: Έξι νεκροί από τις συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στη Λιβύη
Το Κρεμλίνο δεν τοποθετείται εάν θα παραστεί ο Πούτιν στις συνομιλίες για Ουκρανικό στην Τουρκία
Συνελήφθη 21χρονος για τον εμπρησμό στο σπίτι του Στάρμερ-Μεγάλη έρευνα της αντιτρομοκρατικής
Θα επιδιώξει συνάντηση μόνο με τον Πούτιν στην Τουρκία ο Ζελένσκι