Υπ. Παιδείας: Χρέος μας να διατηρούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά

Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να διατηρούμε ακέραια και αναλλοίωτη την πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλες τις εκφάνσεις της, είπε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου τελώντας τα εγκαίνια του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Πρόκειται, είπε, για μια τριήμερη εκδήλωση που έχει καθιερωθεί πια ως θεσμός και που αναδεικνύει την Αγία Νάπα ως σημείο αναφοράς για την παράδοση του τόπου μας, αποτελώντας πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες και προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όλους.

Με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων, των νόστιμων τοπικών εδεσμάτων και της μοναδικής τεχνοτροπίας της κυπριακής χειροτεχνίας, το Φεστιβάλ συνιστά σημαντικό πυλώνα για την προστασία, τη διατήρηση και τη διάδοση της πλούσιας υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, ανέφερε.

"Μέρος του τεράστιου πλούτου της πολιτιστικής μας παράδοσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επόμενες μέρες οι επισκέπτες του Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, η οποία μετατρέπεται σε εργαστήρι παραδοσιακών γεύσεων και τεχνών. Μέσα από το τριήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τα έθιμα που έχουν επιλέξει οι διοργανωτές να αναβιώσουν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει άγνωστες πτυχές του πολιτισμού μας, ο οποίος συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας ως λαού και πηγή μοναδικού και ανεξάντλητου θησαυρού για τον τόπο μας" συνέχισε η Υπουργός.

Η Υπουργός τόνισε ότι έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να διατηρούμε ακέραια και αναλλοίωτη την πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλες τις εκφάνσεις της, φροντίζοντας να τη μεταδώσουμε και να την αξιοποιήσουμε δημιουργικά προς όφελος της νέας γενιάς της πατρίδας μας.

Αυτός ακριβώς ο στόχος, είπε, τίθεται ως προτεραιότητα, στη συνεκτική πολιτική και τις στοχευμένες δράσεις που προωθεί η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αλλά και του αρμόδιου Υφυπουργείου για τον Πολιτισμό.

"Εκδηλώσεις όπως αυτή που εγκαινιάζουμε απόψε, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της παράδοσης και του πολιτισμού μας και αναδεικνύονται σε ισχυρό σύμμαχο της προσπάθειας μας αυτής" κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ
Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκ. ευρώ-Στην Κύπρο το ένα πεντάρι του Τζόκερ
Με συννεφιά και βροχές φεύγει ο Σεπτέμβρης-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία