Τέλη Οκτωβρίου αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής στεγάστρων στη Λαϊκή Αγορά του «ΟΧΙ»

«Ο Δήμος Λευκωσίας αναγνωρίζοντας ότι τα στέγαστρα είναι παλιά και χρήζουν αντικατάστασης έχει προχωρήσει, με πλήρη σεβασμό, στα ενετικά τείχη- μνημείο Α’ Πίνακα - σε συνεννόηση και με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, στο σχεδιασμό νέων σύγχρονων μεταλλικών στεγάστρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, μετά το δημοσίευμα του Reporter για τη Λαϊκή Αγορά του «ΟΧΙ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρή η Λαϊκή αγορά του «ΟΧΙ» το καλοκαίρι-Τους έταξαν στέγαστρα, αλλά στέγαστρα δεν βλέπουν

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, «οι νέοι σχεδιασμοί πέραν της κατασκευής νέων στεγάστρων, τα οποία θα προστατεύουν τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους από τις καιρικές συνθήκες θα περιλαμβάνουν εξωραϊσμό του χώρου στάθμευσης με νέα υδατοπερατά υλικά δαπέδων, φύτευση θαμνωδών φυτών, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί ο φωτισμός του χώρου. Το Συμβούλιο Προσφορών του Δήμου σε συνεδρία του την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023, ενέκρινε την κατασκευή και υπολογίζεται ότι οι εργασίες εξωραϊσμού και κατασκευής των στεγάστρων θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Οκτωβρίου».

Σημειώνει δε πως, «στο παρόν στάδιο αναζητείται χώρος που θα φιλοξενήσει προσωρινά τη Λαϊκή Αγορά, για το μικρό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της. Οι παραγωγοί θα ενημερωθούν σύντομα σχετικά με τον νέο χώρο και τις νέες διευθετήσεις που θα γίνουν».

«Η υπαίθρια Λαϊκή Αγορά της Λευκωσίας λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στον δημοτικό χώρο στάθμευσης του ΟΧΙ, στον προμαχώνα Κωνστάντζα, στα ενετικά τείχη. Απώτερος στόχος της αγοράς είναι να εξυπηρετεί τους παραγωγούς που επιθυμούν να πωλήσουν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ
Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκ. ευρώ-Στην Κύπρο το ένα πεντάρι του Τζόκερ
Με συννεφιά και βροχές φεύγει ο Σεπτέμβρης-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία