Ζαχάροβα: Παροχή προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα σύμφωνα με εθνικά μας συμφέροντα

Η Μόσχα θα προχωρήσει στην παροχή προξενικών υπηρεσιών σε Ρώσους πολίτες στα κατεχόμενα κατά τρόπο που ανταποκρίνεται στα εθνικά της συμφέροντα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Απαντώντας σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου σχετικά με την «αντίδραση των ελληνοκυπριακών Αρχών στην έναρξη της παροχής προξενικών υπηρεσιών από τη Ρωσία στην τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - η κ. Ζαχάροβα είπε ότι «όπως είναι γνωστό η εργασία για τη βελτίωση των μηχανισμών και των μορφών παροχής προξενικών υπηρεσιών στους Ρώσους πολίτες, που διαβιούν στο βορρά της νήσου, διεξάγεται ήδη επί μακρό χρόνο».

Ξεκινάμε από το γεγονός, συνέχισε, ότι «οι Ρώσοι πολίτες, όπου και αν βρίσκονται, πρέπει να έχουν κατάλληλη πρόσβαση σε αποτελεσματική προξενική βοήθεια και συμπαράσταση», επομένως «αυτή η εργασία θα συνεχιστεί με εκείνες τις μορφές, που ανταποκρίνονται στα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας».

Σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές, η ρωσική πλευρά συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με την παροχή προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα.

Δειτε Επισης

Στη Βοσνία με φόντο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Νέα δεδομένα στην ΕΔΕΚ-Κατέθεσαν υποψηφιότητες για τη θέση αναπληρωτή προέδρου Σολομωνίδης και Χαννίδης
Προκαλούν οι Τούρκοι μετά τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Να παροτρύνει την Ε/κ να αποδεχτεί τις πραγματικότητες»
Απο(Ε)ΔΕΚτηκαν πως οδηγούνται σε εκλογές-Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για την 1η Ιουνίου
Ενισχύουν την προσπάθεια Ολγκίν οι Ευρωπαίοι-Διορισμός Χαν με πυξίδα τα Ευρωτουρκικά
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών
Όρισε συνέδριο για τις 14 Ιουνίου η ΔΗΠΑ-Επικαιροποιεί θέσεις και χαράζεται πολιτική