Μαίνεται για 13η ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο

Συνεχίζει την καταστροφική της πορεία για 13η ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο. Οι κάτοικοι των οικισμών Σιδηρώ και Γιαννούλη αναγκάστηκαν να εκκενώνουν τα σπίτια τους το βράδυ της Τετάρτης μετά από ειδοποίηση του 112. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα.

Η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει δύσκολη με τις φλόγες να βρίσκονται στο δάσος της Δαδιάς και πέριξ των οικισμών και το πρωί της Πέμπτης, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν και συγκράτησαν τη φωτιά ώστε να μην πλησιάσει σπίτια.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα με 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς βοήθειας είναι 475 πυροσβέστες και 100 οχήματα.  

Δειτε Επισης

Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας και Πακιστάν-«Αποφάσισαν πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Επεισοδιακή καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών καταζητούμενων για απόπειρα φόνου και ληστεία στην Πάφο
Αντίποινα και 13 νεκροί από επιθέσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν-Στα θύματα και ένα παιδί
Απόπειρα δολοφονίας του με αρσενικό αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Μακρόν και Μερτς προειδοποιούν τη Ρωσία από το Κίεβο-«Θα υπάρξουν σκληρές κυρώσεις»