Μηδενίζεται το ταξίμετρο της υπομονής των οδηγών-Προαναγγέλλουν στάση εργασίας

Στο απροχώρητο φαίνεται να έχει φθάσει η κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στους οδηγούς ταξί, οι οποίοι αντικρύζουν με ιδιαίτερη ανησυχία τη μείωση στην πελατεία τους, αφού ενώ την ίδια ώρα επικρατεί ένας πραγματικός χαμός στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εντούτοις, οι επαγγελματίες οδηγοί βλέπουν την παρανομία να υφίσταται, με αρκετούς Τ/κ οδηγούς ταξί από τα κατεχόμενα να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι και να τους… παίρνουν τη δουλειά τους.

Πάντως, οι οδηγοί ταξί, έχουν πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Μεταφορών, όσο και με την Αρχή Αδειών, όπου τους υποσχέθηκαν πως θα επιλύσουν τα κύρια προβλήματα που τους απασχολούν, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμη και το επάγγελμά τους συνεχίζει να πλήττεται.

Μάλιστα, λόγω της δυσχερής θέσης στην οποία βρίσκονται, οι οδηγοί έχουν αποφασίσει όπως προχωρήσουν σε στάση εργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο πρόεδρος του συνδέσμου αστικών ταξί, Χαράλαμπος Αυγούστου, ανέφερε πως οι αρμόδιοι, «μας υποσχέθηκαν πολλά, αλλά μέχρι τώρα δεν είδαμε να αλλάζει κάτι ακόμη. Στην παρούσα φάση, βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις άλλες επαρχίες, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε δίωρη στάση εργασίας, καθώς δεν βλέπουμε ανταπόκριση στα αιτήματά μας».

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί ταξί, έχουν προχωρήσει στη σύσταση ενός Νομοσχεδίου που αφορά την παρανομία, ωστόσο όπως φαίνεται, ακόμη να κατατεθεί στη Νομική Υπηρεσία. «Μας έχουν υποσχεθεί ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες τον Σεπτέμβρη για να κατατεθεί το Νομοσχέδιο. Επίσης, είναι και το πρόβλημα των αεροδρομίων πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς τόσο στις αναχωρήσεις, όσο και στις αφίξεις επικρατεί ένας χαμός και φαίνεται να μην βελτιώνεται η κατάσταση».

Σε όλα αυτά, σημείωσε φανερά προβληματισμένος ο κ. Αυγούστου, «υπάρχουν και οι οδηγοί ταξί από τα κατεχόμενα οι οποίοι παρεμβαίνουν στη δουλειά μας. Δυστυχώς καταλάβαμε ότι αυτό το φαινόμενο με τους Τουρκοκύπριους είναι ανεξέλεγκτο, αφού δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι».

Πάντως, ο κ. Αυγούστου επανέλαβε ότι, «η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο με τους οδηγούς ταξί. Οι μόνοι οδηγοί ταξί που έχουν δουλειά σήμερα, είναι στην Αγία Νάπα λόγω των τουριστών που έρχονται στο νησί μας και μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν τόσο φόρτο εργασίας, όπως και στη Λάρνακα. Μόνο αυτές οι επαρχίες έχουν δουλειά, ενώ οι υπόλοιπες υπολειτουργούν».

Όσον αφορά τη στάση εργασίας που πρόκειται να προχωρήσουν οι οδηγοί ταξί, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκρισή στα αιτήματά τους, ο κ. Αυγούστου δήλωσε ότι, «πραγματοποιούμε συνεχώς συναντήσεις μεταξύ μας οι οδηγοί, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα μας μέτρα για να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα, τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στο λιμάνι της Λεμεσού, αλλά και η ανεξέλεγκτη διακίνηση των τουρκοκυπριακών ταξί από τα κατεχόμενα».

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα