Αναθεώρηση της απόφασης του ΟΑΥ για τα κέντρα αποκατάστασης στο ΓεΣΥ ζητά η ΟΣΑΚ

Την αναθεώρηση της απόφασης του ΟΑΥ για την ένταξη στο ΓεΣΥ μόνο κέντρων αποκατάστασης που είναι εγγεγραμμένα κάτω από τον περί ιδιωτικών νοσηλευτηρίων νόμο, ζητά η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), σημειώνοντας ότι, με τα δεδομένα αυτά, οι ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης, τα οποία είναι εγγεγραμμένα κάτω από το νόμο περί στεγών για ηλικιωμένους και αναπήρους.

«Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών εκφράζει ξανά τη διαφωνία της με την απόφαση σας να εντάξετε μόνο κέντρα αποκατάστασης που είναι εγγεγραμμένα κάτω από τον περί ιδιωτικών νοσηλευτηρίων νόμο, επειδή αυτός δεν περιέχει καθόλου προδιαγραφές και απαιτήσεις για προσφορά υπηρεσιών αποκατάστασης«, αναφέρει η ΟΣΑΚ σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΟΑΥ. «Ως εκ τούτου κανένας έλεγχος δεν υπάρχει για τις υπηρεσίες αποκατάστασης που προσφέρουν», προσθέτει.

Σημειώνει, ακόμα ότι «είναι απαράδεκτο οι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης με τα οποία ακόμα και το Υπουργείο Υγείας είχε στο παρελθόν συνεργασία και να τους περιορίζετε τις επιλογές σε κέντρα που δημιουργήθηκαν πολύ πρόσφατα αποκλείοντας καταξιωμένα κέντρα αποκατάστασης στον τομέα τους τα οποία λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια».

«Η ΟΣΑΚ θεωρεί επίσης σημαντικό εκ μέρους σας και σε αυτή την περίπτωση να αναπτύξετε μηχανισμούς ελέγχου και αξιολόγησης των υπηρεσιών που προσφέρονται και πληρώνετε για τους ασφαλιζόμενους σας», καταλήγει η επιστολή, ζητώντας και διεύρυνση των επιλογών των ασθενών για κέντρα αποκατάστασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Εντάσσονται στην Ειδική Διατίμηση 08 της ΑΗΚ οικογένειες με πέντε και περισσότερα παιδιά
ΥΠΑΝ: Σε πραγματικότητα μετατρέπεται το όραμα ισότιμης προσχολικής αγωγής
Παγκόσμια πρωτιά Κύπρου στη μακροβιότητα ατόμων με θαλασσαιμία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση