Άλλα δύο σκάφη στο Λίβανο-Επαναπροωθήθηκαν άλλοι 36 παράτυποι μετανάστες

Άλλα δύο σκάφη της Αστυνομίας αναχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα της Πέμπτης για το Λίβανο, με τριάντα έξι παράτυπους μετανάστες, τους οποίους συνόδευαν αστυνομικοί. Πρόκειται για την τρίτη επαναπροώθηση προς Λίβανο τις τελευταίες ημέρες, μετά τις διαβουλεύσεις και τη συμφωνία του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης του στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο σκάφη αφίχθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού γύρω στις 08:00 το πρωί και οι τριάντα έξι παράτυποι μετανάστες παραδόθηκαν στις Λιβανικές Αρχές, ενώ τα σκάφη αναμένεται να επιστρέψουν στη Κύπρο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη επαναπροώθηση παράτυπων μεταναστών από την χώρα μας προς Λίβανο, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και παραδόθηκαν στις Αρχές του Λιβάνου εβδομήντα τρεις μετανάστες, τους οποίους συνόδευσαν περίπου ογδόντα αστυνομικοί.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος είπε πως «γύρω στις 08:05 το πρωί της Τετάρτης 2 Αυγούστου, τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισαν βάρκα να πλέει νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο».

«Στο σημείο έσπευσαν άκατοι της Λ & Ν Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι στη βάρκα επέβαιναν 16 άτομα, όλοι άνδρες, από τη Συρία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι», ανέφερε. 

Επίσης, 20 άτομα, 17 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, εντοπίστηκαν από πολίτη να περιφέρονται λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στον παραλιακό δρόμο Πρωταρά – Αγίας Νάπας ενώ η βάρκα τους εντοπίστηκε αργότερα κοντά σε παραλιακό ξενοδοχείο στον Πρωταρά.

Πρόσθεσε ότι «από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι τόσο τα 16 άτομα όσο και τα 20 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να περιφέρονται χθες τα ξημερώματα στο δρόμο Πρωταρά – Αγίας Νάπας, ήρθαν στην Κύπρο από την περιοχή του Λιβάνου.

«Σήμερα τα ξημερώματα και τα 36 άτομα, επιβιβάστηκαν σε δύο ακάτους της Αστυνομίας και μεταφέρθηκαν πίσω στο σημείο από όπου ξεκίνησαν», είπε ο κ. Ανδρέου.

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου