Εδώ και 30 χρόνια επιμένουν να μην επιστρέφουν τα χρήματα στον αστυνομικό που δικαιώθηκε από το Ανώτατο

Αιχμάλωτος της αναποφασιστικότητας του εκάστοτε Αρχηγού της Αστυνομίας, είναι εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, ο πρώην αστυνομικός, Μενέλαος Αθανάσης, ο οποίος ζητά να του επιστραφούν τα χρήματα που του έχουν στερήσει οι αποφάσεις του τότε Αρχηγού, να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Παρά το γεγονός ότι εναντίον του δεν στοιχειοθετήθηκε υπόθεση και υπάρχει απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που τον δικαιώνει και καλεί την ηγεσία της Αστυνομίας να του επιστρέψει το ποσό που έχασε κατά τους μήνες που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι και σήμερα η απάντηση που λαμβάνει είναι αρνητική. Γι’ αυτό το λόγο, ο ίδιος ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να επιλυθεί η κατάσταση και να σταματήσει να υφίσταται η αδικία.

Ο πρώην αστυνομικός Μενέλαος Αθανάσης, που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα το 1993 μέχρι το 1994, αφού εναντίον του έτρεχε ποινική και πειθαρχική έρευνα, ζητά από την ηγεσία της δύναμης να του επιστρέψει τα χρήματα που έχασε, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαθεσιμότητας, αφού τελικά αθωώθηκε. Μάλιστα, το 1995 είχε αποταθεί και στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε απόφαση υπέρ του καλώντας την ηγεσία να του καταθέσει το ποσό των 4,000 λιρών, που αξίωνε. Από τότε, μέχρι και σήμερα οι απαντήσεις που λάμβανε ήταν αρνητικές.

Ο κ. Αθανάση, μετά την πρώτη αρνητική απάντηση που έλαβε προ ημερών από το νυν Αρχηγό της Αστυνομίας, στο αίτημά του για να του δοθεί το χρηματικό ποσό που ζητά, έστειλε επιστολή στο Προεδρικό, εξηγώντας την περίπτωσή του στο Νίκο Χριστοδουλίδη. Ωστόσο, η εν λόγω επιστολή αποστάλθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια του Στέλιου Παπαθεοδώρου, για να απαντήσει ξανά στον κ. Αθανάση πως δεν πρόκειται να του δώσει τα χρήματα που ζητά.

Μετά τη νέα αρνητική απάντηση, που έλαβε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά και την στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που όπως ο ίδιος αναφέρει, έπρεπε να δώσει ξεκάθαρες οδηγίες για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Μενέλαος Αθανάσης ζητά την παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να δώσει ξεκάθαρες οδηγίες, για να αρθεί αυτή η αδικία που υφίσταται σε βάρος του, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Αθανάσης ξεκαθάρισε πως προτίθεται να αποστείλει εκ νέου επιστολή στο Προεδρικό, για το συγκεκριμένο αίτημα.

Η στάση του Αρχηγού της Αστυνομίας έχει μεγαλώσει το αίσθημα της αδικίας που αισθάνεται ο κ. Μενέλαος Αθανάσης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Αδικία για τον τρόπο που η ηγεσία της Αστυνομίας αντιμετωπίζει ένα πρώην μέλος της, που αποδεδειγμένα δεν είχε πράξει οτιδήποτε παράνομο, αλλά και αδικία για τον τρόπο που η Πολιτεία αντιμετωπίζει ένα αιχμάλωτο πολέμου, που αναγκάστηκε σε πρόωρη συνταξιοδότηση, αφού τα βασανιστήρια των Τούρκων, το 1974, του άφησαν μόνιμη βλάβη.

Στο μεταξύ, ο ίδιος τονίζει πως δεν υπάρχει πρόθεση να κινηθεί εκ νέου νομικά εναντίον της ηγεσίας της Αστυνομίας, δεδομένου ότι η απόφαση του 1995 είναι δεσμευτική και θα έπρεπε να την εφαρμόσουν, ενώ τα έξοδα που θα χρειαστούν είναι υπέρογκα.

Ο κ. Αθανάση, στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα μουσικό, για να πληρωθεί κάποιες εμφανίσεις που έκανε στη Λευκωσία, παραλάμβανε στο όνομά του κάποιες ακάλυπτες επιταγές και τις εξαργύρωνε, ώστε να μην χρειαστεί η υπόθεση να φτάσει στα Δικαστήρια. Εντούτοις, οι ενέργειές του είχαν επιπτώσεις στη δουλειά του, με αποτέλεσμα να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 1993, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της διερεύνησης το 1994, όταν και τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν οποιαδήποτε ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα πίσω από τις εν λόγω ενέργειες.

Ωστόσο, η ηγεσία της Αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε οτιδήποτε μεμπτό εναντίον του κ. Αθανάση, αποφάσισε ότι τα λεφτά που του αποκόπηκαν κατά τους μήνες που ήταν σε διαθεσιμότητα, που ανέρχονται στις 4,000 λίρες. Ο κ. Αθανάσης δεν άφησε τα πράγματα εκεί, αφού το 1995 έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο τον δικαίωσε και κάλεσε την ηγεσία της Αστυνομίας να του επιστρέψει τα συγκεκριμένα χρήματα. Παρ’ όλα αυτά, ο Αρχηγός αρνήθηκε και ανέφερε πως οι πράξεις του είχαν ως αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.

Ο πρώην αστυνομικός, αυτό που αναζητά όλα αυτά τα χρόνια είναι να του αποδώσουν αυτά που του ανήκουν, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς έχει ανάγκη αυτά τα λεφτά.

Δειτε Επισης

Ουσιώδεις θεωρεί η ΔΗΠΑ τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία
Τραγωδία στον Καναδά-Εργαζόμενη κάηκε σε φούρνο σε κατάστημα της Walmart
Παραλίγο να χάσει τη ζωή του ακόμα ένα μωρό στα χέρια της 24χρονης από την Αμαλιάδα
Αντάλλαξε απόψεις με τις εταιρείες ντελίβερι για την εξάλειψη των επιθέσεων η Αστυνομία
Δια βίου καταδίκη για τον δολοφόνο της 16χρονης Χελίν στα κατεχόμενα-Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
Απαγορεύονται και επίσημα τα κινητά στα σχολεία Μέσης-Οι ποινές που προνοούνται
«Ανακρίθηκε» για το κυκλοφοριακό ο Βαφεάδης-Υπό μελέτη τέσσερις νέοι χώροι Park&Ride
Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου
Αναγνώρισε δύο ύποπτους για την επίθεση ο ντελιβεράς-Τέθηκαν υπό κράτηση για έξι μέρες
Ευαρέσκεια Πάμπου Ζαχαρίου για την ανάκληση της μετάθεσης του-«Παραμένω προσηλωμένος στο στόχο μου»