Διεθνής επιχείρηση των ΗΠΑ κατά του κακόβουλου λογισμικού «Qakbot»-Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα μια διεθνή επιχείρηση κατά της διαβόητης πλατφόρμας κακόβουλου λογισμικού «Qakbot» που χρησιμοποιείται ευρέως από εγκληματίες του κυβερνοχώρου που εμπλέκονται στο οικονομικό έγκλημα.

«Το κακόβουλο λογισμικό Qakbot έχει μολύνει πάνω από 700.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχει διευκολύνει την ανάπτυξη λυτρισμικών και έχει προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης, αρχές από την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία.

Το Qakbot που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, διαδίδεται συνήθως μέσω κακόβουλων λογισμικών με emails που αποστέλλονται σε ανυποψίαστα θύματα.

Ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι το δίκτυο ηλεκτρονικής παρείσφρησης προέρχεται από τη Ρωσία και έχει επιτεθεί σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο από τη Γερμανία μέχρι την Αργεντινή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων για την Σαντορίνη-Νέος σεισμός στην Αμοργό
Δύο χρόνια από τα 7,8 Ρίχτερ στη Χατάι-Πασχίζουν, ζουν σε κοντέινερ, δεν ξαναπήγαν τουρίστες
Πολιτικοποιεί τις απειλές κατά του Προέδρου η οικογένεια του Aykut-Βλέπει παιχνίδια, το συνδέει με την κατάσταση της υγείας του
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
«Θα σε σκοτώσω αν πας στον Εισαγγελέα»-Γυναίκα κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της στον Βόλο για ενδοοικογενειακή βία
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός μήνας που καταγράφτηκε ποτέ στην υφήλιο
ΒΙΝΤΕΟ: Μαγευτικές εικόνες από τα κατάλευκα ορεινά (pics)
Αρχίζει η ανέγερση τουλάχιστον άλλων πέντε πολυκατοικιών για το σχέδιο «κτίΖΩ»
Αιχμές Κυβέρνησης για ΤΑΚΑΤΑ-«Βλέπαμε άλλα κράτη να αρχίζουν τις ανακλήσεις, στην Κύπρο δεν λήφθηκαν μέτρα»
Έκρυβαν καπνικά προϊόντα σε αποθήκη βρεφονηπιακού σταθμού στη Λευκωσία