Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με την Κύπρια Δικαστή Γενικού Δικαστηρίου ΕΕ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα την Κύπρια Δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Άννα Μαρκουλλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίοου αναφερόμενη σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στο Λουξεμβούργο στην παρουσία των Κυπρίων μελών τον Ιούνιο του 2023 εξέφρασε την εκτίμησή της για το έργο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως θεματοφύλακα των Συνθηκών και εξήρε την ουσιαστική συμβολή των Κυπρίων μελών του ΔΕΕ στη διαμόρφωση  της ενωσιακής νομολογίας, σημειώνοντας ότι η κ. Μαρκουλλή αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για όλες τις γυναίκες.

Από πλευράς της, η κ. Μαρκουλλή ανέφερε ότι η  εκλογή της κ. Δημητρίου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στέλνει ένα θετικό μήνυμα όσον αφορά την ανάληψη θέσεων εξουσίας από γυναίκες.  Ενημέρωσε επίσης την Πρόεδρο της Βουλής για την πορεία της υπό εξέλιξη προωθούμενης μεταρρύθμισης, βάσει της οποίας μέρος της αρμοδιότητας εκδίκασης προδικαστικών ερωτημάτων, ήτοι για τεχνικά ή εξειδικευμένα θέματα, θα μεταφερθεί από το ΔΕΕ στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την εξεύρεση τρόπων καλύτερης ενημέρωσης των πολιτών, ιδιαιτέρως των νέων, αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αννίτα για την έκθεση Ελεγκτικής-«Έχω κανιβαλιστεί για κάτι που συνέβαινε, να εξεταστούν όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι»
Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ Λακατάμιας: Εφαρμογή ενιαίας φορολογικής πολιτικής στον Δήμο Λακατάμιας
Aνάπτυξη Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο
Ξεκαθαρίζει η Ελεγκτική για Βουλή-«Αμφισβητούμε τον τρόπο που δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και την καλλιτεχνική δημιουργία»
Στα σχολεία μέχρι τα 22 τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης-Διαβουλεύσεις για εξεύρεση αξιοπρεπών δομών
Σε μείωση τιμών ενοικίου και αγοράς προσδοκεί τα επόμενα χρόνια ο Πρόεδρος
Στο απόγειο η ονοματολογία στον ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές-Αντιδράσεις εκ των έσω για πιθανή υποψηφιότητα Γιωργάλλα
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
Επεσήμαναν στον Πρόεδρο τη διαφαινόμενη επικέντρωση στα ΜΟΕ οι Οικολόγοι-Έθεσαν και θέμα Μακαρίου