Αναδασωτέες περιοχές ο Έβρος και η Πάρνηθα-Τα μέτρα που λήφθηκαν από την εληνική Κυβέρνηση

Την κήρυξη των περιοχών του Έβρου και της Πάρνηθας ως αναδασωτέων ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, κατόπιν ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη λήψη άμεσων μέτρων μετά τις πυρκαγιές.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε ότι η δασική υπηρεσία κηρύσσει άμεσα, με διοικητικές πράξεις, αναδασωτέες τις πληγείσες περιοχές του Έβρου και της Πάρνηθας.

«Λαμβάνουμε φροντίδα για την άγρια πανίδα, να έχουν δηλαδή τα ζώα που επιβίωσαν ζωοτροφές και νερό για το διάστημα των επόμενων μηνών. Και -το πιο σημαντικό- ξεκινούν οι διαδικασίες και εδώ, όπως και για τις προηγούμενες πυρκαγιές, για τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις λεκάνες απορροής που έχουν επηρεαστεί. Κορμοφράγματα δηλαδή και άλλα τεχνικά έργα, που έχουν απόλυτη προτεραιότητα», ανέφερε ως προς τις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση.

«Επίσης, απόλυτη προτεραιότητα έχει ο καθαρισμός των ρεμάτων στις περιοχές αυτές, με ευθύνη των Περιφερειών. Για τους πληγέντες στις περιοχές αυτές ανακοίνωσε ήδη χθες, από την Αλεξανδρούπολη, το κυβερνητικό κλιμάκιο όπου πήγε εκεί τα μέτρα που λαμβάνονται για αυτές τις περιπτώσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιπλέον, για την υλοποίηση των παραπάνω έργων αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του νέου θεσμού των «αναδόχων αποκατάστασης», καθώς και η αξιοποίηση των δασικών συνεταιρισμών.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, οι Υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, Άκης Σκέρτσος και Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος Πέτρος Βαρελίδης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Εύη Δραμαλιώτη και ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στην Αθήνα μισή ώρα νωρίτερα ο Ερντογάν
«Δεν φανταζόμασταν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα μια τέτοια τραγική εξέλιξη»
«Βάλτε στολίδια στο δέντρο σας για τα κορίτσια μου»-Το μήνυμα του πατέρα των κοριτσιών που χάθηκαν στα Τέμπη
Στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια ο Ερντογάν-Διάλογος με κόκκινες γραμμές
Επεισόδια στις πορείες στη μνήμη Αλέξη Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Mαμά μου, με σκοτώνει»-Ξεσπά η μητέρα της Γεωργίας κατά του φονιά της κόρης της
Σε ενδυνάμωση των σχέσεων με την Ελλάδα δηλώνει πως προσβλέπει ο Ερντογάν
Στην φυλακή ο τράπερ και οι δύο συγκατηγορούμενοι του για εκρήξεις και κλοπές σε ΑΤΜ
Κανένας δικηγόρος δεν αναλαμβάνει τον γυναικοκτόνο-Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί
Συγκλονίζει θύμα του κυκλώματος trafficking-«Έκανα 50 ραντεβού την ημέρα, για να στείλω 100 ευρώ στην οικογένειά μου»