Καταδίκη ΠΙΣ για επίθεση κατά γιατρού στο Νοσοκομείο Λεμεσού-Ζητά προστατευτικά μέτρα

Την λήψη μέτρων για την ασφάλεια των ιατρικών λειτουργών ζητά από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), καταδικάζοντας την πρόσφατη επίθεση κατά γιατρού στο ΓΝ Λεμεσού.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, «καταδικάζει έντονα την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε από ασθενή επί καθήκοντι Ψυχίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και συμμερίζεται τις ανησυχίες που διατυπώνει με τη σχετική καταγγελία της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ)».

Σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο να τίθεται εν κινδύνω η σωματική ακεραιότητα μελών μας» και καλεί τον OΚΥπΥ «όπως μεριμνήσει για την ασφάλεια των ιατρικών λειτουργών και προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση».

Καταλήγοντας ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι «δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που επαγγελματίες υγείας γίνονται θύματα άσκησης βίας, η οποία δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν ανεχτή». 

Δειτε Επισης

Πισώπλατα δέχθηκε τους πυροβολισμούς ο Σιαμπτάνης από τον 78χρονο-Απασχόλησε ξανά την Αστυνομία, είχε καταδικαστεί ο ύποπτος
«Η Ειρήνη Μουρτζούκου αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί, είπε αυτά που έπρεπε να πει»
Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2» για τη φωτιά στην Πάφο-Πυρκαγιά και στη Λεμεσό
Προστατεύθηκε κατοικία από τις φλόγες στην Πάφο, στη μάχη πέντε πτητικά μέσα-Επηρεάστηκε δίκτυο της ΑΗΚ
Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα στις Φοινικούδες-Χειροπέδες και σε 22χρονο στην Αγία Νάπα για συμπλοκή
Στις Βρυξέλλες η Παναγιώτου για τις εργασίες του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας ΕΕ
Στο εξοχικό του θύματος το φονικό στην Πάφο-Προμελετημένο το έγκλημα του 78χρονου
Διπλωματικές πηγές για ρηματική διακοίνωση Λιβύης-«Η Ελλάδα απορρίπτει κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες συμφωνίες»
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»