Ασταμάτητο το ράλι αυξήσεων στα καύσιμα-Ανεβαίνουν κι άλλο οι τιμές τις επόμενες μέρες

Στα ύψη σκαρφαλώνουν οι τιμές των καυσίμων παγκύπρια και φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να καλπάζουν προς τα πάνω το επόμενο διάστημα, με τις εκτιμήσεις να μην είναι τόσο θετικές, καθώς όπως φαίνεται, παρά τις αυξήσεις που θα παρατηρηθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, προβλέπεται ότι θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις τον επόμενο μήνα, με την έλευση του νέου φορτίου.

Σημειώνεται, ότι οι πρατηριούχοι ανέμεναν αυτές τις αυξήσεις που παρατηρούνται αυτές τις μέρες στα καύσιμα, ωστόσο, η νέα εκτίμησή τους είναι πως με το νέο φορτίο, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι τιμές, χωρίς ωστόσο, να διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μείωση στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Tύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, «τις προηγούμενες ημέρες έχει έρθει το νέο φορτίο και ήδη μια εταιρεία καυσίμων έχει ανακοινώσει 2,5 σεντ αύξηση στην τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων, πέντε σεντ αύξηση στη βενζίνη 98 οκτανίων και 2,5 σεντ στο πετρέλαιο κίνησης. Εντός των επόμενων δυο ημερών και οι υπόλοιπες εταιρείες παγκύπρια πρόκειται να προχωρήσουν στις συγκεκριμένες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων».

Αναμφισβήτητα, ανάμεσα στους πρατηριούχους επικρατεί προβληματισμός, καθώς, όσο αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων, μειώνονται τα καθαρά τους έσοδα. «Οι συγκεκριμένες αυξήσεις, σίγουρα μας προβληματίζουν, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε όσο ανεβαίνουν οι τιμές, μειώνεται η δουλεία και μειώνονται και τα εισοδήματα των πρατηριούχων. Επίσης, με αυτές τις αυξήσεις, ο κόσμος μαζεύεται και δεν κινείται άνετα όσο προηγουμένως. Ειδικότερα τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι, ο κόσμος παραμένει στις επαρχίες του και στα σπίτια του, χωρίς να πραγματοποιεί μεγάλα ταξίδια και έτσι δεν χρειάζεται να καταναλώνει αρκετά καύσιμα».

Την ίδια ώρα που η ακρίβεια και η αύξηση τιμών δεν παρατηρείται μόνο στα καύσιμα, αλλά φαίνεται να υπάρχει και στην ευρεία αγορά, αφού φαίνονται αυξήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, οι εκτιμήσεις των πρατηριούχων, είναι πως θα συνεχίσουν οι αυξήσεις στα καύσιμα. «Με το νέο φορτίο που θα έρθει τον επόμενο μήνα, αναμένονται επίσης νέες αυξήσεις στις τιμές. Ωστόσο, η τιμή του βαρελιού δείχνει να έχει μια μείωση και ελπίζουμε να σταθεροποιηθεί, για να μπορέσουν να μειωθούν λίγο οι τιμές ή να σταθεροποιηθούν τουλάχιστον. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τιμές που υπάρχουν στην παρούσα φάση, είναι σε αγορές που έγιναν πριν δεκαπέντε ημέρες, άρα, όποια μείωση παρατηρηθεί στο βαρέλι, θα τη δούμε μετά από κάποιο ανάλογο χρονικό διάστημα».

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα οδοφράγματα και τη συνεχιζόμενη μετάβαση πολιτών στα κατεχόμενα για καύσιμα, ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε ότι, «αναμένουν την Κυβέρνηση για να πραγματοποιήσουν συνάντηση οι δυο πλευρές, ώστε να δουν πώς και με ποιο τρόπο μπορεί να λυθεί αυτή η διαχρονική και προβληματική κατάσταση».

Οι τιμές των καυσίμων Παγκύπρια:

Αμόλυβδη 95

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,556
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,494
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,629

Αμόλυβδη 98

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,606
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,519
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,688

Κηροζίνη

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,199
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,133
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,402

Πετρέλαιο θέρμανσης

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,134
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,019
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,298

Πετρέλαιο Κίνησης

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,622
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,525
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,699

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του Υπ. Άμυνας για στολές, ιατρικές εξετάσεις και επιλογή βαθμοφόρων για τους στρατεύσιμους
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Ζητούν μέτρα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι οδηγοί ΤΑΞΙ-Καταγγέλλουν παρανομίες στα αεροδρόμια
Η ευκαιρία των ΣΥΟΠ για μονιμοποίηση, οι γραπτές εξετάσεις και το αγκάθι για όσους μείνουν… ανεξεταστέοι
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή
Μονομερή απόφαση της Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει να γίνεται έρευνα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
Με δύο αεροσκάφη ενισχύει και φέτος η Κομισιόν την πυροσβεστική ομπρέλα Κύπρου