Ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις Προκοπίου και Αρχηγού οι αλλοδαποί-Έληξαν την διαμαρτυρία

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Χλώρακα, στη σκιά και των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, με Ελληνοκυπρίους και αλλοδαπούς να βρίσκονται σε πλήρη αναβρασμό, αφού εκατέρωθεν προκάλεσαν ζημιές σε περιουσίες, με τους κατοίκους την ίδια ώρα να ζητούν εδώ και τώρα μέτρα από την πολιτεία, αφού θεωρούν πως η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου με την παράτυπη μετανάστευση.

Από νωρίς το απόγευμα, εκατοντάδες αλλοδαποί συγκεντρώθηκαν έξω από εστιατόριο που υπέστη ζημιές για να διαμαρτυρηθούν, ενώ ζητούν από την Κυβέρνηση όπως αποκαταστήσουν τις ζημιές.

cats

Η Αστυνομία, προχώρησε στη λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας, επιστρατεύοντας πάνω από εκατό μέλη της Δύναμης, δείχνοντας την έντονη παρουσία της, σε αντίθεση με το βράδυ της Κυριακής, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οποιαδήποτε επεισόδια, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν.

Μάλιστα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, μετέβη τόσο η υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο Αρχηγός, αφού η Κυβέρνηση έστειλε σαφές μήνυμα για μηδενική ανοχή σε περιστατικά βίας.

3

Οι εκπρόσωποι των αλλοδαπών, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, ανακοίνωσαν στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές πως είναι ικανοποιημένοι με τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από την Άννα Προκοπίου. Τους κάλεσαν να είναι ειρηνικοί και να επιστρέψουν στα σπίτια τους ήσυχα.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Χατζηχουσεΐν, εκπρόσωπος των αλλοδαπών, μίλησαν με την Αστυνομία που ήρθε από τη Λευκωσία και «εν εντάξει ούλλα. Εν να έβρουν λύση να κανονίσουσειν τον μουχτάρη, εν να φύει».

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε για τον κοινοτάρχη, είπε «εν να πάει Δικαστήριο, εν να τα κανονίσουσειν τζείνοι». «Εμείς εβάλαμε τον προβληματισμό μας με μουχτάρη και με τούτα τα πλάσματα που εκάμασειν προβλήματα». Πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί θα πάνε να μένουν στο καφενείο και οι οικογένειες με γυναίκες και παιδιά θα μετακομίσουν σε σπίτια που θα διευθετήσει η Κυβέρνηση. Διευκρίνισε πως δεν έχουν πρόβλημα με κανένα και είπε «χίλια συγνώμη» για τις απειλές που είχε εκστομίσει νωρίτερα, τις οποίες απέδωσε στα νεύρα. «Δεν έχουμε προσωπικά με κανένα Κυπραίο, ούτε με την Κυβέρνηση», δήλωσε ο Μοχάμεντ Χατζηχουσεΐν. Για τις ζημιές ανέφερε ότι «θα σαστούν σιγά σιγά, αύριο εν να έρτουσειν πλάσματα». Ερωτηθείς τι ανέφερε στο πλήθος και τον χειροκρότησαν, είπε πως «ούλλοι ευχαριστημένοι τζαι εν έχουμε πρόβλημα τίποτε. Τζαι μακάρι να ένει τα πράματα που είπαμε ούλλα σωστά».

Ταυτόχρονη συγκέντρωση από Ε/κ

Παράλληλα της διαμαρτυρίας των αλλοδαπών, Ελληνοκύπριοι συγκεντρώθηκαν σε σημείο στη Χλώρακα, ωστόσο οι προθέσεις τους μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες.

Πάντως, στην περιοχή υπάρχει αυξημένη αστυνομική δύναμη και διενεργούνται περιπολίες, ενώ Ελληνοκύπριοι άρχισαν να αποστέλλουν μηνύματα ώστε να συγκεντρωθεί κόσμος στο σημείο, στο οποίο βρίσκεται ήδη και η Αστυνομία.

370625600_212717738144453_8879121372136801401_n

Δειτε Επισης

Καταδικάζει τις απειλές Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο-Προστέθηκε αναφορά στα Συμπεράσματα
Εγκρίθηκε από την ΚΣΣΕ το Ψήφισμα Fassino για τα Βαρώσια
Α. Δημητρίου: Σαφή αναφορά σε ισχυρή στήριξη προσπαθειών ΗΕ για επανένωση περιλαμβάνει το κείμενο EΛΚ
Δικαιώθηκε στο Εφετείο ασθενής για υπόθεση ιατρικής αμέλειας-Αποζημιώσεις 70.000 ευρώ
Με ανταλλαγή απόψεων με Ζελένσκι ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής-Στο τέλος της ατζέντας τα ονόματα
Νεκρός 61χρονος Ελληνοκύπριος μετά από θανατηφόρο στη Μόρφου
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Βαφεάδης-Καμιά πρόθεση για μείωση των 300 ευρώ για παραβίαση του κόκκινου
Ακινητοποιήθηκαν δύο φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η έξοδος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού
Επιβεβαίωσε πνιγμό η νεκροτομή στη σορό του άτυχου 35χρονου που εντοπίστηκε νεκρός σε θάλασσα
«Στιγμιαία αβλεψία» έκρινε το Δικαστήριο την πρόκληση θανατηφόρου από αστυνομικό-Το σκεπτικό της απόφασης