Έρευνα από ΦΗΜΟΝΟΗ για την χαρτογράφηση μέτρων για πάταξη της διαφθοράς

Ερωτηματολόγιο, για εντοπισμό και χαρτογράφηση μέτρων και δράσεων που προωθήθηκαν από το 2017 μέχρι σήμερα, για πάταξη της διαφθοράς έστειλε το Ίδρυμα ΦΗΜΟΝΟΗ σε 300 αποδέκτες. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα, σκοπός της έρευνας είναι να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα μέτρα αυτά, ενώ πρόθεσή του είναι να καταστήσει την έρευνα ετήσιο θεσμό.

Σημειώνει ότι τα ερωτηματολόγια στάληκαν σε Υπουργεία, κόμματα, δήμους, τράπεζες, και οργανισμούς, ώστε το Ίδρυμα να διερευνήσει την υπάρχουσα κατάσταση. Στόχος είναι, προσθέτει, να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το τι επιτεύχθηκε από το 2017, που ετοιμάσθηκε και εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς, μέχρι σήμερα, καθώς και να χαρτογραφήσει την υπάρχουσα κατάσταση και να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα ως βάση για μέτρηση και αξιολόγηση της προόδου και προώθησης συντονισμένων δράσεων.

Στόχος του Ιδρύματος, όπως αναφέρεται, είναι να διοργανώσει το Δεκέμβριο, με την ευκαιρία της Μέρα κατά της Διαφθοράς, ημερίδα για παρουσίαση και συζήτηση των ευρημάτων και λήψη μέτρων με στοχευμένες και συντονισμένες δράσεις για αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων και καλύτερων αποτελεσμάτων.

«Η έρευνα αυτή ταυτόχρονα θα βοηθήσει τους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς να ενημερωθούν σχετικά με τα προγράμματα άλλων οργανώσεων, να συντονίσουν τις ενέργειες τους και να ετοιμάσουν νέα προγράμματα δράσης όπως αυτά θα απορρέουν από τις απαντήσεις των ερωτηματολογίων και άλλων ευρημάτων», σημειώνει.

Εξάλλου, απώτερος σκοπός του Ιδρύματος είναι να καταστήσει την έρευνα αυτή ετήσιο θεσμό για να συγκρίνει τα αποτελέσματα και να εξετάζει την πρόοδο που επιτυγχάνεται κάθε χρόνο και να ενημερώνει σχετικά τους πολίτες, καταλήγει η ανακοίνωση του ΦΗΜΟΝΟΗ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκρή η πεζή που παρασύρθηκε από όχημα στην Κοκκινοτριμιθιά-Παραδόθηκε ο οδηγός
Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών-Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email