Περιμένει έκθεση γεγονότων από Αρχηγό η Προκοπίου και ενημερώνει τον Πρόεδρο για τα επεισόδια

Έκθεση γεγονότων από τον Αρχηγό Αστυνομίας, αναμένει η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου, σε σχέση με τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Χλώρακα, μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε για την παράτυπη μετανάστευση, όπου διάφορες ομάδες μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης.

Μετά το ντροπιαστικά επεισόδια και τις πρωτοφανείς εικόνες, η υπουργός Δικαιοσύνης ανέβαλε το ταξίδι της στο εξωτερικό και συγκάλεσε σύσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας, με τον οποίο συναντήθηκε και ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στη Χλώρακα.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η Άννα Προκοπίου, αναμένει έκθεση γεγονότων από τον Αρχηγό Αστυνομίας, ώστε να ενημερωθεί για το επιχειρησιακό πλάνο αλλά και τις ενέργειες που έγιναν τόσο πριν όσο και μετά τα επεισόδια, ενώ την ίδια ώρα δόθηκαν οδηγίες για αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή με τη συμμετοχή της ΜΜΑΔ, επιπλέον μελών της ΑΔΕ και άλλων μελών της Αστυνομίας σε 24ωρη βάση.

Στη συνέχεια, όπως μας αναφέρθηκε από την ίδια πηγή, η υπουργός από την πλευρά της αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «θα αξιολογηθεί ο σχεδιασμός και θα αναλυθεί, όπως γίνεται πάντοτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κυβέρνηση για επεισόδια: Θα αξιολογηθεί ο σχεδιασμός της Αστυνομίας, οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες

Παράλληλα, η υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για τις έρευνες που διεξάγονται με σκοπό τον εντοπισμό των όσων προκάλεσαν ή συμμετείχαν στα επεισόδια, κατά τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα. Είχε γίνει και τέταρτη σύλληψη, ωστόσο δεν εξασφαλίστηκε μαρτυρία που να τον εμπλέκει στα επεισόδια.

Σημειώνεται, πως πέραν των ανακριτών του ΤΑΕ Πάφου, στις έρευνες συμμετέχουν και ανακριτές από το ΤΑΕ Αρχηγείο, σε μια προσπάθεια να γίνουν άμεσες ενέργειες και να ταυτοποιηθούν πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση. 

Πάντως, τα όσα εκτυλίσσονται στη Χλώρακα, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, η οποία εμφανίστηκε για άλλη μια φορά αποφασισμένη να δώσει τέλος, στέλνοντας το μήνυμα για μηδενική ανοχή στα περιστατικά βίας, από όποιον και αν προέρχονται.

Από την πλευρά της η Αστυνομία, αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται, αφού φαίνεται πως παρά τα μέτρα δεν κατάφερε να αποτρέψει τα επεισόδια, αναφέρει πως «η Αστυνομία, εν αδίκω δέχεται κριτική για το αν έπραξε επαρκώς ή όχι τα καθήκοντά της και κακώς αφήνονται αιχμές για το επιχειρησιακό σχέδιο και τη δράση μας. Σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις η Αστυνομία απέτρεψε τα χειρότερα. Σε μια περίπτωση μάλιστα, όταν είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσώπων σε συγκεκριμένο σημείο της Χλώρακας η Αστυνομία χρειάστηκε να κάνει μερική χρήση χημικών ουσιών για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει τις επικρίσεις η Αστυνομία-«Αποτρέψαμε τα χειρότερα» στη Χλώρακα

Δειτε Επισης

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης
Ανακοίνωσε αποτροπή επίθεσης κατά Ισραηλινών και Εβραίων στην Κύπρο η Μοσάντ
Συνελήφθη 27χρονη που παρουσίαζε πλαστή ελληνική ταυτότητα για να συνεχίσει να εργάζεται
Οδηγοί που έτρεχαν, μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι-500 καταγγελίες από την Αστυνομία
Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου
Πήγαινε σε καταστήματα και έφευγε χωρίς να πληρώσει-Συνελήφθη 41χρονος
Ψάχνουν μαρτυρίες για το εάν ο 17χρονος έκανε χρήση της διάβασης πεζών-Δεν συνελήφθη ο οδηγός
Τους έταζε οχήματα από το εξωτερικό και δεν τους τα παρέδιδε ποτέ-Απέσπασε χιλιάδες ευρώ από πολίτες
Κλειστοί δρόμοι στη Λευκωσία λόγω της διεξαγωγής φιλανθρωπικού αγώνα «Quantum Nicosia Marathon 2023»
Δίνει μάχη για τη ζωή 17χρονος που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό