Σε νοσοκομεία άλλων κρατών μελών της ΕΕ τραυματίες από την έκρηξη στη Ρουμανία

Σε νοσοκομεία σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ μεταφέρονται για επείγουσα περίθαλψη τα θύματα σοβαρών εγκαυμάτων από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το Σάββατο σε σταθμό υγραερίου στην Κρεβέντια στη Ρουμανία, κοντά στο Βουκουρέστι, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά τις εκρήξεις η Ρουμανία ζήτησε τη βοήθεια της ΕΕ για τη νοσηλεία τραυματιών με σοβαρά εγκαύματα. Εννέα κράτη μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία και Σουηδία) προσφέρθηκαν να υποδεχθούν ασθενείς μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Ήδη, ανακοινώθηκε, τραυματίες από τη Ρουμανία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

«Οι τραγικές εκρήξεις στη Ρουμανία είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων μελών των ομάδων άμεσης επέμβασης, να έχουν ανάγκη επείγουσας ιατρικής περίθαλψης. Η σκέψη μου βρίσκεται στα θύματα, τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους αυτή τη στιγμή. Οι χώρες της Ευρώπης αντέδρασαν αμέσως προσφέροντας περίθαλψη των θυμάτων στα νοσοκομεία τους», ανέφερε ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς.

«Ήδη 12 ασθενείς που μεταφέρθηκαν μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής προστασίας της ΕΕ λαμβάνουν επείγουσα περίθαλψη στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία» πρόσθεσε ο Επίτροπος, ευχαριστώντας τις χώρες που συνεισφέρουν.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Ρουμανίας και άλλων κρατών μελών για την κινητοποίηση κάθε πρόσθετης βοήθειας που απαιτείται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα
Ζαχάροβα: Η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία
Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς-«Απαντήστε σε μια εβδομάδα στην πρόταση εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα»
Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία