Επανήλθε το ΑΚΕΛ για την ακρίβεια-«Επιβάλλει μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας»

«Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για τις τιμές βασικών προϊόντων τον Ιούλιο 2023 επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του ΑΚΕΛ για τις επιπτώσεις από την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τα δυο μόνο μέτρα που εφαρμόστηκαν για αντιμετώπιση της ακρίβειας - τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου.

Υπέδειξε πως η εκτίμηση της κυβέρνησης ότι θα μειώνονταν οι τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρισμού αποδείχθηκε αβάσιμη. «Η τιμή των καυσίμων έχει ήδη αυξηθεί ενώ αναμένεται μεγάλη αύξηση και στην τιμή του ηλεκτρισμού. Αυτές οι αυξήσεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της κατανάλωσης και, κατ’ επέκταση, στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε.

Σύμφωνα με την κ. Μαύρου, «δεν είναι αρκετό λοιπόν να παραδέχεται ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ότι «είναι πανάκριβο το ρεύμα στην Κύπρο και δεν μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας». Ούτε μας καθησυχάζουν οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι «μελετάται η κάθε πτυχή δυνατού μέτρου με προσοχή και υπευθυνότητα». Η συνεχιζόμενη ακρίβεια σε βασικά αγαθά επιβάλλει μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας, όπως έχουν κάνει ήδη πολλές άλλες χώρες της ΕΕ. Μέτρα που δεν απειλούν την οικονομική σταθερότητα αφού τα κρατικά ταμεία έχουν γεμίσει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ λόγω ακριβώς του πληθωρισμού που διπλοπληρώνει ο κυπριακός λαός».

«Προτάσεις για μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε εισηγηθεί εδώ και καιρό. Και ως ΑΚΕΛ, όπως επανέλαβε πριν λίγες μέρες ο Γ.Γ. του κόμματος με σχετική επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση και αυτές και άλλες προτάσεις», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ
Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο