Στα μέτωπα του Έβρου και της Ροδόπης οι προσπάθειες κατάσβεσης στην Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των εστιών πυρκαγιάς που παραμένουν, έδωσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όλες οι εστίες που παραμένουν ενεργές είναι ελεγχόμενες και ότι στα μέτωπα του Έβρου και της Ροδόπης συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης.

Ως προς τα αριθμητικά δεδομένα σημείωσε ότι «χθες μόνο ξέσπασαν 49 νέες εστίες και η Πυροσβεστική είχε συνολικά να αντιμετωπίσει 105 πυρκαγιές Πανελλαδικά».

Η Πυροσβεστική υπηρεσία, ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, μαζί με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν, ενώ το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν δυνάμεις από την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία.

Ο κίνδυνος παραμένει υψηλός γι’ αυτό το λόγο οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής και η Πολιτεία σε συνεχή επαγρύπνηση, σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις πυρκαγιές.

«Αναμένουμε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με στόχο την κατάθεση προτάσεων προς όφελος των πολιτών και της χώρας μας και την προστασία τους απέναντι σε τέτοια ακραία φαινόμενα», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.  

«Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή  καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο, με στόχο την προστασία πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών των πολιτών, των κρίσιμων υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος», υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης.

«Η διασφάλιση των υπέρτατων αυτών αγαθών είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια μαζί με όλα τα σώματα ασφαλείας για την προστασία τους», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
Σύλληψη δικηγόρου που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους
Κουκουκλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια