BINTEO: Πεδίο μάχης οι δρόμοι στη Χλώρακα-Τραυματισμοί, συλλήψεις και ζημιές σε οχήματα και υποστατικά

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν αργά το βράδυ οι δρόμοι στην κοινότητας της Χλώρακας, όταν σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε περιουσίες και να προκύψουν τραυματισμοί.

Νωρίτερα, το απόγευμα γύρω στις 18:00, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οδό Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκε μικροένταση. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το συγκρότημα St. Nicholas, μετανάστες ανέβηκαν σε ταράτσες υποστατικών και προέβαιναν σε ακατάλληλες χειρονομίες. Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι και οι αλλοδαποί αντάλλαξαν πέτρες,

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στην περιοχή της Χλώρακας προβαίνοντας σε πράξεις βίας και πρόκλησης κακόβουλων ζημιών.

Η Αστυνομία έγινε δέκτης καταγγελιών από δύο πρόσωπα τα οποία δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες για πρόκληση κακόβουλων ζημιών σε περιουσία.

Ακολούθως, έγινε ανάκληση προσωπικού της ΑΔΕ Πάφου, ενώ περαιτέρω στάλθηκαν ενισχύσεις από τις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και ΤΑΕ Αρχηγείου. Στην Πάφο έσπευσε αργά το βράδυ και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, μαζί με τον Βοηθό Αρχηγό Τοπικής Αστυνόμευσης.

Ντόπιοι αλλά και αλλοδαποί κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Χλώρακας με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και ρόπαλα και ξύλα στα χέρια τους, ενώ από τα σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο σε υποστατικά, όσο και σε αυτοκίνητα.

Σε μια περίπτωση ένα όχημα αναποδογυρίστηκε. Αρκετές ζημιές υπέστησαν επίσης σπίτια και καταστήματα, των οποίων έσπασαν γυάλινες προθήκες.

Χλώρακα-4

Χλώρακα-5

8

Λίγη ώρα πριν τα μεσάνυκτα διαμέρισμα που βρίσκεται στην περιοχή κινδύνεψε να καεί από φωτιά που ξεκίνησε από το μπαλκόνι, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των ενοίκων η φωτιά κατασβέστηκε πριν επεκταθεί. 

370622116_6949159128451073_7754453909109313225_n

370848981_6949159265117726_4471298754651393276_n

Παράλληλα, η Αστυνομία αργά το βράδυ της Κυριακής, προχώρησε στη ρίψη δακρυγόνων και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 21 ετών, κάτοικοι της επαρχίας Πάφου, για αυτόφωρα αδικήματα. Εναντίον τους εξετάζονται τα αδικήματα της οχλαγωγίας, και κατοχής επιθετικού οργάνου.

45

2

Γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα, συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 21 ετών για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου. Της σύλληψης του προηγήθηκε ανακοπή και έρευνα στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε όπου εντοπίστηκε ένα ρόπαλο και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με τα πιο πάνω αδικήματα.

Επιπλέον, στη βάση δικαστικού εντάλματος, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 32 ετών, σε σχέση με τα πιο πάνω αδικήματα

Στην περιοχή της Χλώρακας, παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια και εξετάζονται κλειστά κυκλώματα.

Η κατάσταση στην περιοχή της Χλώρακας είναι εκτός ελέγχου, με τους κάτοικους της περιοχής να ζούσαν πρωτοφανείς εικόνες στο χωριό τους το βράδυ της Κυριακής.

Σε δεκάδες αναρτήσεις στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολίτες της περιοχής καλούν το κράτος να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς εκφράζεται φόβος για την ασφάλεια τους.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική