Συγκλονίζει οδηγός υδροφόρας για τον εφιάλτη που έζησε στην Άνδρο-«Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος»

«Έχασα τα πάντα, έβλεπα μόνο κόκκινο. Έφυγα τρέχοντας, άφησα την υδροφόρα και ευτυχώς σώθηκα γιατί είδα ένα άλλο πυροσβεστικό να έρχεται. Νόμιζα όμως ότι ήρθε το τέλος». Σε αυτά τα λόγια αποτυπώνεται ο τρόμος οδηγού υδροφόρας που άρπαξε φωτιά στην Άνδρο.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στο νησί, η υδροφόρα περικυκλώθηκε από τις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς, ευτυχώς όμως χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο οδηγός κατάφερε να βγει έγκαιρα από το όχημα και να διασωθεί. Λόγω της μειωμένης ορατότητας από τις φλόγες, τις σπίθες και τον καπνό, η υδροφόρα του βγήκε εκτός δρόμου.

Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της δύσκολης φωτιάς. Στη μάχη ρίχτηκαν και Γάλλοι πυροσβέστες που μαζί με τους εθελοντές και τους Έλληνες συναδέλφους τους κατάφεραν να περιορίσουν τα μέτωπα. Με 112 κλήθηκαν οι κάτοικοι να εκκενώσουν το χωριό Γίδες, όπου οι φλόγες «έγλειψαν» τα σπίτια του χωριού.

Στις 23:00 οι άνεμοι έπνεαν πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από το πρωί να μην μπορεί να οριοθετηθεί και να συνεχίζει να απειλεί τον οικισμό Βιτάλι.

Με αγωνία οι κάτοικοι κοιτούσαν τις φλόγες να πλησιάζουν στα σπίτια τους. Δυνάμεις από την Αθήνα και τα γύρω νησιά έσπευσαν στο νησί. Οι επίγειες δυνάμεις απαρτίζονταν από 73 πυροσβέστες με 15 οχήματα, εθελοντές υδροφόρες του δήμου και κλιμάκιο πυροσβεστών από τη Γαλλία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή
«Τσακίσου φέρε 150 ευρώ και φύγε»-Οι προκλητικοί διάλογοι των τελωνειακών που χρηματίζονταν
Τα δεδομένα στην υπόθεση Καλογήρου μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Αστυνομία
Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στην Ελλάδα-Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο
«Ήμουν γεμάτη αίματα, με απείλησαν να μη μιλήσω»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης θύματος βιασμού
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Κοντά στα σπίτια η φωτιά στην Εύβοια-Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Τσακαίων προς Στύρα
Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος