Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Έβρο, Ροδόπη, Πάρνηθα και Άνδρο-Άρχισαν τις ρίψεις τα πτητικά μέσα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν για άλλη μια μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν τις φωτιές που μαίνονται και κάνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα πρασίνου και καταστρέφουν περιουσίες στο πέρασμά τους.

Τα μεγαλύτερα μέτωπα, εκεί δηλαδή όπου επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παραμένουν αυτά της Αλεξανδρούπολης, της Ροδόπης, της Πάρνηθας, αλλά και αυτό της Άνδρου που καίει από χθες, έχοντας προκαλέσει συναγερμό στην τοπική κοινωνία με το 112 να ηχεί για εκκενώσεις οικισμών.

Όσον αφορά το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση που έλαβε το iefimerida.gr από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η μεγαλύτερη εστία παραμένει αυτή προς Λεπτοκαρυά. Μετά την ολονύχτια μάχη που δόθηκε με τις φλόγες, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα και τα εναέρια μέσα με συνεχείς και στοχευμένες ρίψεις.

Μήνυμα από το 112 για τη μεγάλη φωτιά στην Άνδρο

Αναφορικά με το μέτωπο της Πάρνηθας παραμένουν μικρές ενεργές εστίες, καθώς τη νύχτα δόθηκε μάχη με τις αναζωπυρώσεις κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά, κοντά στο Φρούριο της Φυλής. Στη Ροδόπη η φωτιά εξακολουθεί να καίει, με τους πυροσβέστες να ελπίζουν -και με τη βοήθεια των ανέμων- σε καλύτερη εικόνα μέσα στην ημέρα.

Τέλος, όσον αφορά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί της Άνδρου, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους από την περιοχή Βιτάλι έως την παραλία Γίδες, όπου η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται.

Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Λοτσάρης μιλώντας στο OPEN επεσήμανε επίσης πως από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έχουν καεί πολλές κολώνες. Μάλιστα το χωριό του Βιταλίου δεν έχει ρεύμα.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, καθώς μέχρι τις 11 υπήρχε ορατός ο κίνδυνος η φωτιά να πάει προς το λιμάνι. «Είχαμε 9 ενεργά μέτωπα σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων», τόνισε.

Επεσήμανε μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα οι εστίες της φωτιάς προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Ασταμάτητο το αίμα στην άσφαλτο... Δεύτερος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες, νέο θύμα ο 20χρονος Κυριάκος
Δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού υποστηρίζει ο Πάλμας-«Τα πολιτικά πρόσωπα ανά πάσα στιγμή υπόκεινται στην κρίση του ΠτΔ»
«Παρακάλεσέ με, ζήτα συγγνώμη»-Η μαρτυρία ασθενή που κατήγγειλε γιατρό για φακελάκι
ΒΙΝΤΕΟ:Ένας νεκρός σε ουκρανική επιδρομή drones στο Ροστόφ-Πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό
Σχέδιο κατοχής εδαφών στη Γάζα προωθεί άμεσα ο Νετανιάχου-«Έχουμε το πράσινο από τις ΗΠΑ»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη-Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ο δράστης
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λευκωσία-Δύο συλλήψεις, η μια για παράνομη παραμονή
ΟΗΕ: H μόνη ρεαλιστική, δίκαιη και βιώσιμη λύση για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους είναι η ύπαρξη δύο κρατών
Ο στρατός Ταϊλάνδης κατηγορεί για παραβίαση κατάπαυσης του πυρός την Καμπότζη
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο-Κυκλοφοριακό κομφούζιο