Μήνυμα 112 για εκκένωση τριών περιοχών στον Έβρο-Μαίνεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις, για ακόμη ένα συνεχόμενο 24ωρο, δίνουν οι πυροσβέστες στον Έβρο. Το τελευταίο μήνυμα 112 για εκκένωση εστάλη στις 17:51 για τις περιοχές Ατάρνη και Πλάκα και νωρίτερα, στις 16:30, οι κάτοικοι έλαβαν ειδοποίηση για εκκένωση του χωριού Αύρα.

Στο τελευταίο 112 αναφέρονται τα εξής: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Ατάρνη και Πλάκα απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη»

Το προηγούμενο μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αύρα απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή».

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λεπτοκαρυά μετατοπίζονται οι δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβανομένων τριών προωθητήρων γαιών του στρατού κι ενός φορτωτή, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το βόρειο δασικό σύμπλεγμα.

Οι φλόγες καίνε δρυοδάσος αλλά με το πύρινο μέτωπο να κινείται κόντρα στον αέρα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα τελευταία ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών στον Έβρο με τα άλλα δύο να εντοπίζονται στη Δαδιά και τις Τρεις Βρύσες.

Στο τελευταίο μέτωπο, 30 υλοτόμοι με το προσωπικό του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά ώστε να μην περάσει προς το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που υπάρχει εκεί.

Δειτε Επισης

Διασωληνωμένος στην εντατική νοσηλεύεται ο Αλέξης Κούγιας-Πολύ κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
Πάνω από 23.500 δονήσεις μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού από τις 26 Ιανουαρίου-Σταδιακή ύφεση της σεισμικότητας
Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου-«Δεν είχε αίμα, η ζημιά έγινε από το ωστικό κύμα»
Ώρες αγωνίας για οικογένεια 21χρονου αγνοούμενου στην Κρήτη-«Θέλουμε να φέρουμε το παιδί μας πίσω στο σπίτι»
«Μου φάνηκε επικίνδυνος», κατέθεσε ο ύπαρχος που έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη
Έντονος ο Άρειος Πάγος για τα Τέμπη-«Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί δικαστικούς λειτουργούς»
Μεγαλώνει η οργή συγγενών των θυμάτων των Τεμπών-«Πάνε τώρα να κρυφτούν παιδαριωδώς»
Καταθέτουν μητέρα, πατέρας και θείος του Καλογήρου-«Δεν μπορεί να αποδοθεί αιτία θανάτου από την τοξικολογική»
Γεωργιάδης για συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν πάω θα με δείρουν; Θα με σκοτώσουν, δεν θα με δείρουν
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού στα Τέμπη