Συνεχίζεται η επιχείρηση της κυπριακής αποστολής στην Πάρνηθα-Δύσκολες οι συνθήκες (pics)

Οι επιχειρήσεις καταστολής της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα είναι πολύ δύσκολες, κυρίως λόγω των άσχημων περιβαλλοντικών συνθηκών, της πυκνότητας της δασικής βλάστησης αλλά και του δύσβατου της περιοχής, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα, Διευθυντή (Εκ&Υ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Χριστόφορο Στυλιανού.

Αυτό αναφέρεται σε ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Twitter), όπου προστίθεται ότι η κυπριακή αποστολή επιχειρούσε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίζει και σήμερα την υποστήριξη της στις Πυροσβεστικές δυνάμεις της Ελλάδας.

Σημειώνει ότι η αποστολή έχει χωριστεί σε δύο ομάδες, προσθέτοντας ότι από νωρίς το πρωί η πρώτη ομάδα κατευθύνεται στον χώρο των επιχειρήσεων σε περιοχή της Πάρνηθας όπου θα εργάζεται μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ η δεύτερη ομάδα μετά το μεσημέρι θα κατευθυνθεί επίσης στην περιοχή της Πάρνηθας όπου θα εργάζεται μέχρι αργά το βράδυ.

F4b66AMXwAACtkX

F4b66ASXkAALLRC

Αναφέρει, παράλληλα, ότι χθες εργάζονταν συγκροτημένα με ομάδες και μηχανοκίνητο εξοπλισμό από το Ελληνικό και Σλοβάκικο Πυροσβεστικό Σώμα.

Προσθέτει ότι μετά τις ρίψεις και τελικές κατασβέσεις από τα εναέρια μέσα, τα πεζοπόρα τμήματα δημιουργούσαν εγκαταστάσεις με σωλήνες νερού από τα πυροσβεστικά οχήματα και προχωρούσαν με τελικές κατασβέσεις και οριοθετήσεις.

Ο κ. Κεττής γράφει επίσης, στην ανάρτηση του, ότι ο υπεύθυνος της αποστολής, Διευθυντής (Εκ&Υ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Χριστόφορος Στυλιανού, ο οποίος  συντονίζει την όλη επιχείρηση σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, ανάφερε ότι οι επιχειρήσεις καταστολής είναι πολύ δύσκολες, σημειώνοντας τις άσχημες περιβαλλοντικές συνθήκες, την πυκνότητα της δασικής βλάστησης αλλά και το δύσβατο της περιοχής. Αναφέρει, τέλος, ότι όλα τα μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.

F4b66ASXMAAlazf

F4b66ASW4AEynu3

Δειτε Επισης

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι
Αυτή είναι η Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας
Χειροπέδες σε δυο γυναίκες που ξάφριζαν κοσμήματα από οικίες
Νοσηλευτής άφησε ασθενή για επτά ώρες σε αποθήκη νοσοκομείου-Έρευνα από ΟΚΥπΥ
Ενέκρινε τη σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής για την εκτροπή του νερού από τον Κούρρη το Υπουργικό
Επίσκεψη της Κυβέρνησης στον Ακάμα για επισκόπηση των έργων που έχουν υλοποιηθεί
Πλήγμα από ισραηλινό άρμα μάχης προκάλεσε τον θάνατο ενός δημοσιογράφου στο Λίβανο
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή άνδρα από πλοίο με σημαία της Μάλτας-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος»
Με αναφορές στο Κυπριακό οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν-«Επωφελής μια βιώσιμη και μόνιμη λύση»
Μαθητής κτύπησε οδηγό λεωφορείου με βέργα-Θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία