Στην Πάρνηθα ο Μητσοτάκης-Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη, Βοιωτία

Τις πληγείσες περιοχές της Πάρνηθας από την πυρκαγιά επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έφθασε μέχρι το Πυροφυλάκιο της Κυράς, στην κορυφή του βουνού, όπου και ενημερώθηκε από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με εναέρια και επίγεια μέσα, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη στο δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς, έχοντας από το σημείο πλήρη εικόνα των περιοχών που επλήγησαν.

Το κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, με τους οποίους συζήτησε «τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για τη διεύρυνση των αντιπυρικών ζωνών που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας», σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα, τον Έβρο, τη Ροδόπη και τη Βοιωτία, με 59 επιπλέον νέες δασικές πυρκαγιές να έχουν εκδηλωθεί στην επικράτεια κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, στην Πάρνηθα οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται κοντά στο Φρούριο της Φυλής, στον Έβρο στις περιοχές της Δαδιάς, της Αισύμης και του Σουφλίου και στη Ροδόπη στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς.

Αναφορικά με τις φωτιές στη Βοιωτία, εστίες παραμένουν στις περιοχές Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας, στην Πύλη Τρικάλων και στη Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Μπούκαρε στο νοσοκομείο, άρπαξε το νεογέννητο και τη γυναίκα του και εξαφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός
Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονου που ξυλοκοπήθηκε στην Ελλάδα-«Τον χτυπούσαν με σίδερο στο κεφάλι»
Συλλήψεις ανήλικων μαθητριών και των γονιών τους για την επίθεση σε 14χρονη στην Ελλάδα
Καταδικασμένος για φόνο ήταν ο άνδρας που πυροβόλησαν σε καφετέρια στην Ομόνοια-Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα
Θύμα ξυλοδαρμού 14χρονη στη Γλυφάδα-Την χτύπησαν, έπεσε λιπόθυμη και προσπάθησαν να τη γδύσουν
Πυροβολισμοί στην Ομόνοια-Ένας τραυματίας
Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»